Welkom bij v. Marjan's meute

Laatste update van het T-Nest.... Klik hier en scroll naar beneden.....

Welkom bij v. Marjan's meute
Nieuws
Info over mezelf
Honden
T-Nest
Nestplanning

 

Welkom op mijn website!

Mijn eerste Oudduitse Herder Puck in de zomer van 2002

 

Hallo, mijn naam is Marjan Regtuit.

Deze site is bedoeld om u kennis te laten maken met mijn Oudduitse herdershonden. De teefjes waar mee gefokt wordt zijn Meijske, Miloe en Nanook. De reuen zijn Cloud, Blake, Nosum en Ringo.

De reuen zijn mede eigendom van mijn collega-fokker en vriendin Karin Tetteroo van kennel van de Victory in Hasselbrock (Dld). Cloud en Blake wonen in de roedel bij Karin. Nosum en Ringo wonen in mijn meute, in Scharwoude. Nanook woont bij Napasha en krijgt haar nestjes bij mij in de meute.

De Oudduitse Herdershond is een ruig behaarde herdershond met ondervacht, die gefokt wordt op zijn rechte, niet aflopende rug. Hij straalt kracht en verstand uit, is sterk, zowel qua lichaam als karakter. Hij is rustig van aard, waaks en erg aanhankelijk voor de familie.

De Oudduitse herdershond is een werkhond, Hij is leergierig en wil graag voor zijn baas werken. Dit kan zijn een gehoorzaamheidscursus, speurwerk een behendigheidscursus, of het halen van de bal.

De Oudduitse herdershond vraagt om een baas die hem consequent en met zachte hand opvoedt en die tijd voor hem heeft.

De Oudduitse herdershond kan goed omgaan met andere dieren en kinderen. Dit gaat niet vanzelf, de hond moet het leren door opvoeding en socialisatie. Mijn advies is om een kind en hond nooit zonder volwassen toezicht alleen te laten.

Welkom bij v. Marjan's meute | Nieuws | Info over mezelf | Honden | T-Nest | Nestplanning

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 12 augustus 2020