Info over mezelf

 

Welkom bij v. Marjan's meute
Nieuws
Info over mezelf
Honden
D-Nest 2023
Pups

 

Welkom op mijn website!

Als kind heb ik een Duitse herder gehad. Een pittig beestje was Zancka, maar helaas hebben wij haar op 7-jarige leeftijd moeten laten inslapen. Ze had HD.

Jaren later, de kinderen waren jong, ik was thuis, de wens naar een hond bleef. Een Duitse herder had nog steeds mijn voorkeur, maar ik vond de achterkant steeds lager worden en was bang dat de hond te groot en te sterk voor de kinderen zou zijn.

Besloten werd tot Lindy (Bearded Collie), middelgroot, speels, enz. 3 Jaar later kwam Gita (Cao da Serra de Aires) er bij. Met haar wilde ik fokken, maar doordat zij aangereden werd en haar linkervoorpoot verloor ging dat niet door. Gita is in april 2005 overleden en Lindy in mei 2006.

Op de kynologenclub zag ik de Oudduitse herder voor het eerst. Een stevige hond, rechte rug, alerte kop en rustig in gedrag. Dit was hem, de herder die ik wilde en zo kwam Puck hier in 2002 als eerste ODH in huis. In 2004 kwam Kes er bij en in 2005 kwam Floor, de meute begon te groeien. We woonden toen nog in Amsterdam in een rijtjeshuis.

In 2006 zijn we verhuisd naar Scharwoude, voor ons de ideale locatie. Genoeg grond voor loopvelden en een groot hondenhuis. De meute is daar verder gaan groeien en neemt inmiddels al mijn tijd in beslag. Soms is het zwaar, maar meestal geniet ik met volle teugen. Bezig zijn met dit prachtige ras, het maken van mooie en verantwoorde combinaties, het is mijn lust en mijn leven. Het blijft geweldig om te zien hoe snel de ontwikkeling gaat van een pasgeboren pup, naar een hondje van 8 weken. Ik heb met veel eigenaren van mijn pups nog contact en ben altijd blij om te horen hoe het met mijn nakomelingen gaat.

 

Met Kes, Puck en Floor in 2006 in Amsterdam

Met het N-nest in 2010 in Scharwoude

 

Marjan Regtuit

Zesstedenweg 19

1634 DN  Scharwoude

e-mail: marjan@marjansmeute.nl


Grotere kaart weergeven

Welkom bij v. Marjan's meute | Nieuws | Info over mezelf | Honden | D-Nest 2023 | Pups