R-Nest Week 1-4

 

Omhoog
R-Nest Week 1-4
R-Nest Week 5-8

 

 

Zaterdag 16 maart 2019

In de ochtend van woensdag 13 maart, heeft Miloe haar pond kvv in rap tempo opgegeten. Teefjes die gaan bevallen hebben vaak geen trek in eten, maar Miloe heeft zoals gewoonlijk honger! Logisch voor mij, want de pups verwachtte ik pas op zijn vroegst op vrijdag. Tot mijn verbazing kreeg Miloe in de middag heftige nesteldrang. Ze stapte de werpkist in en verscheurde de kleedjes. Tegen 18.00 uur werd de eerste pup geboren, een reutje. In de avond om 22.00 kwam het laatste pupsel nummer 5 ter wereld, een teefje. Het R-nestje is geboren op 13 maart en Miloe is een trotse moeder van 2 reutjes en 3 teefjes. Er is 1 geheel zwart reutje en 1 zwart met bruin reutje. Van de teefjes is er 1 geheel zwart en zijn er 2 zwart met bruin. De geboorte gewichten van de pups waren rond de 5 ons en ze groeien al goed in gewicht.

   

   

   

   

 

Woensdag 27-3-2019

Vandaag zijn de pups 2 weken geleden geboren. Er lijkt in die weken niet veel te zijn gebeurd, de pups slapen alleen maar en groeien groter en groter. Ze worden alleen wakker wanneer Miloe bij ze komt om eten te geven. Dan gaan hun neusjes omhoog en krabbelen ze piepend richting Miloe. Wanneer de pups een tepel hebben gevonden worden ze eerst uitgebreid gewassen. Daarna geeft Miloe een zucht en dan schiet de melk pas toe.  Tijdens het drinken zwiepen de staartjes heen en weer en zijn er gulzige klokgeluiden te horen. Miloe ligt niet meer constant bij de pups in de werpkist. Naar eigen inzicht geeft ze de pupjes melk, soms alweer na 3 kwartier en soms pas na 2 uur. In de afgelopen dagen zijn bij de pups de ogen open gegaan. Niet dat ze al veel kunnen zien door die spleetjes, maar het is weer een stap in hun ontwikkeling.

Omdat de update zolang op zich heeft laten wachten, zijn er extra foto’s.

 

De pups 6 dagen. De 3 zwartbruine en 2 zwarte pups zijn bij elkaar gaan liggen.

   

De pups 11 dagen. Lekker in het zonnetje.

   

De pups vandaag 14 dagen. Miloe maakt de pups wakker voor eten.

   

   

Maar dan ligt ze niet lekker en zoekt een ander plekje.

   

   

 

 

De portretfoto's

 

Roos, zwartbruine teef

 

Riska, zwarte teef

 

Reanna, zwartbuine teef

 

Rintin, zwarte reu

 

Rory, zwartbruine reu

 

 

Woensdag 3 april 2019

Omdat de zon naar binnen scheen in de serre, kon de warmtelamp overdag uit blijven. In de nacht wordt het snel kil, dus was de lamp nog aan. Nu de pups 3 weken zijn kunnen ze hun eigen lichaamstemperatuur goed vasthouden. De temperatuur in de serre is best behaaglijk, de lamp kan nu helemaal uitblijven. Het lijkt er zelfs op dat de pups het kleed te warm vinden en dan schuiven ze het opzij. Vandaag maar eens een kleiner kleed neergelegd, zodat de puppen de keus hebben. De stangen zijn uit de werpkist weggehaald en de ruimte is een stukje vergroot. In het begin hadden de pups even moeite om Miloe te vinden, maar binnen een dag waren ze aan de ruimte gewend. Miloe geeft nu minder vaak melk, wel een grotere hoeveelheid per keer en het gewicht van de pups neemt nog goed toe. De puppen kunnen zomaar spontaan allemaal tegelijk wakker worden wanneer Miloe er niet eens bijkomt. Ze 'lopen' dan een beetje rond, happen in elkaar en gaan weer slapen. De pups ervaren hun eerste 'vind ik niet leuk' momenten. Miloe stapt de ren dan in, maakt wat schoon of gaat zelfs even liggen en stapt vervolgens de ren weer uit. De  pups leren nu dat hun moeder niet alleen eten betekent en laten dat (nog) luidkeels horen. 

   

   

   

 

 

Woensdag 10 april 2019

Miloe vindt de nestbezoeken erg gezellig en de pups hebben zich van hun beste kant laten zien, door eventjes wakker te zijn. Bij de pups zijn de tandjes aan het doorkomen en het zijn inmiddels scherpe puntjes. Miloe vond het daardoor meteen tijd om de melkgift af te bouwen. Ze voedt de pups keurig op door in de pupren te gaan liggen en wanneer ze willen drinken, dan houdt Miloe ze tegen met haar bek. Soms blijven de pups het proberen, maar al snel begrijpen ze dat ‘nee’ ook echt ‘nee’ is. Om Miloe de ruimte voor de opvoeding te geven is de pupren op zijn grootst gemaakt. Nu de pups niet meer bij Miloe mogen drinken ben ik het eetvrouwtje geworden. De eerste dagen hebben de pups puppymelk in een schaal gekregen en dat drinken ging verassend snel goed. Sinds gisteren krijgen de pups kvv en dat vinden ze heerlijk! Ook al geeft Miloe geen melk meer, de verzorging aan de pups gaat wel door. Ze worden oa gewassen, leren op de kranten plassen en Miloe probeert het nest nog schoon te houden. Overdag en in de nacht, heeft Miloe vrij toegang tot de pups.

   

   

   

   

       

 

R-Nest Week 1-4 | R-Nest Week 5-8