Q-Nest Week 5-8

 

Omhoog
Q-Nest Week 1-4
Q-Nest Week 5-8

 

 

Zaterdag 27 oktober 2018

De pupren schoonmaken waar de puppen bij zijn gaat niet meer. De pups vinden de dweil een geweldig bewegend speeltje en springen er op af. Meestal draai ik de boel dan om. De pups vermaken zich met Meijske in de serre en ik sluit mezelf op in de pupren voor de schoonmaak. Vandaag was het op dat moment net even droog buiten en konden de pups voor het eerst op het terras. Samen met Meijske is de boel daar verkend en aan de eerste van de boom gewaaide blaadjes is geproefd. Na een klein kwartier zijn de pups terug de ren in gegaan en na eeen vers slokje water in diepe slaap gevallen. Sinds ik de pups ben gaan bijvoeren is Meijske ze minder melk gaan geven. Willen de pups het toch nog proberen om te drinken, dan houdt Meijske ze tegen, of staat op en loopt weg. De pupjes krijgen nu een aantal keer per dag hetzelfde eten als de volwassen honden.

   

   

   

   

   

   

 

Zondag 4 november 2018

Woensdag was het een droge zonnige dag en de pupjes konden eindelijk op het pupgrasveld. Ze liepen daar meteen rond te banjeren alsof het al bekend terrein was. Meijske vond het geweldig en heeft heel vriendelijk en ongevraagd, gelijk een kuil gegraven voor haar kinders. De locatie van de kuil bleek toch niet perfect te zijn en in mum van tijd was kuil 2 er ook. Meijske is een fijne leermeester voor de pups, want ze helpen flink mee om de kuil(en) in gewenste staat te brengen. Zodra het donker wordt gaan de pups weer in de serre in de pupren. Voor de nacht begint krijgen ze het laatste bakje eten van die dag. Elke dag komt er iets nieuws bij op het gras speelveld en donderdag was dat de partytent. In deze tijd van het jaar kan het zomaar opeens regenen en dan zijn de pups nog even droog tot ze weer naar binnen zijn gehaald. Nu de pups meer buiten kunnen spelen, wordt het protest elke dag groter, als ze met het donker worden weer de pupren in moeten.

   

   

   

   

   

   

   

 

Zondag 11 november 2018

De speeltuin van de pups wordt steeds voller en de pups maken er veel plezier mee. Zomaar opeens kan 1 speeltje ook heel leuk zijn en dan willen alle pups dat natuurlijk hebben. De puppen hebben geluk met dit weer, ze kunnen overdag best veel buiten zijn. Meijske is ook regelmatig bij de pups te vinden. Wanneer het spelen klaar is dan liggen ze gezellig met elkaar in een kuil te slapen en Meijske houdt de wacht. De dierenarts is geweest en die heeft de pups onderzocht. Ze hebben een chip gekregen en er is een titeronderzoek gedaan. Komende week mogen de pups een DHP enting en 4 weken daarna kan er weer een titeronderzoek gedaan worden.

   

   

   

   

   

   

   

 

 

De Portretfoto's

 

Qwienie Carmen, een grauw teefje

 

Qwint Kenzo, een grauwe reu

 

Qwanto Eyk, een grauwe reu

 

Qondor Ben, een zwarte reu

 

   
   
 
 
 
   
   
   
   
 
 
 
   
   
   
   
 
 

Q-Nest Week 1-4 | Q-Nest Week 5-8