P-Nest Week 1-4

 

Omhoog
P-Nest Week 1-4
P-Nest Week 5-8

 

 

28 april 2018

De donderdag 26 april begon meteen onrustig, Miloe kon haar draai niet vinden. Met smaak at ze nog haar bak met kvv leeg, dus ik verwachtte de pups niet onmiddellijk. In de loop van de ochtend en de middag werd het hijgen erger en ook het graven in de mand begon. In de namiddag is, natuurlijk in die mand, de eerste zoon van Miloe en Cloud geboren. Na een kleine rustpauze kreeg Miloe weer een perswee en ze verhuisde met de pup naar de werpkist toe. Daar kwamen er 3 pups snel achter elkaar en toen waren er 4. Miloe heeft toen weer een pauze ingelast en in het begin van de avond werd pupje nummer 5 geboren. Miloe werd rustig en de bevalling was klaar. Ze wilde naar buiten om te plassen en had trek in een bak eten. Het eerste deel van de nacht lieten de pups horen geboren te zijn, ze bleven 'zingen'. Het laatste deel van de nacht was het stil en hebben we gezamenlijk een dutje gedaan. Miloe is de trotse moeder geworden van 5 reutjes. De pups hebben veel donker pigment en van wat ik nu zie; zijn 3 pupjes donker grauw en 2 pups geheel zwart. Sinds vandaag heeft Miloe er een groene pup bij ;) De puppen zijn inmiddels allemaal aangekomen en wegen nu ruim boven hun geboorte gewicht.  

   

   

   

   

 

5-5-2018

De kleine dikke donkere 'molletjes' van Miloe groeien goed! Miloe neemt een vliegensvlugge plas pauze en snelt dan weer naar de pups terug. De nachten verlopen in stilte, de melkbar van Miloe is steeds aanwezig en de pups kunnen die prima vinden. Er zijn nog steeds 5 reutjes, maar de kleurtjes zijn verandert. De kleuren van de pups wordt steeds beter zichtbaar en 1 van de grauwe heren blijkt zwart-bruin te zijn. Miloe heeft dus 3 kleuren in het nestje, 2 geheel zwarte, 2 grauwe en 1 zwart-bruine pup.

Er zijn nog 2 reutjes beschikbaar.

   

   

   

 

Zaterdag 12 mei 2018

De warmtelamp is niet meer aan, maar de pups en Miloe hebben het warm. In de werpkist ligt een koeltemat en de pups maken daar naar behoefte gebruik van. Wanneer Miloe het tijd vind om melk te geven, dan ruiken de pupjes dat ze komt. Hun oogjes zijn nu wel open gegaan, maar hun reuk werkt al fantastisch. De kranten die er liggen zijn een begin van de zindelijkheid, de pups bevuilen liever niet hun nest. De pups worden wakker door de komst van Miloe en doen gelijk een plas op de kranten. Miloe gaat steeds een ander plekje in de werpkist zitten, tot de koeltemat vrij komt. Daar neemt ze plaats op, rekt zich nog eens lekker uit en de pups kunnen gaan drinken. Nu de oogjes open zijn lijkt de lichamelijke ontwikkeling heel snel te gaan. De pups proberen al op 4 pootjes te lopen en hun gewicht neemt toe.

   

   

   

   

 

Zondag 20 mei 2018

De bezoekjes bij de pups zijn begonnen en ze kunnen dan vooral nog veel slapen. Totdat moeder Miloe de pupren in stapt, dan zijn de puppen klaarwakker. De pups denken nog maar aan 1 ding en dat is eten! Helaas voor de pups ging Miloe alleen even aan de poets, het bezoek vond ze leuker. Het lopen van de pups gaat steeds beter en ze kunnen dat bijna even snel achteruit als vooruit. Hun tandjes zijn nu aan het doorkomen en ik zie Miloe twijfelen over hoelang ze nog melk zal gaan geven. Gisteren hebben de pups voor het eerst een schaal (geiten)melk gekregen, waar ze iets van opgelikt kregen.

   

   

   

   

 

 

De portretfoto's en de namen

 

Pulka, zwarte reu

 

Perri, grauwe reu

 

Pandu, zwartbruine reu

 

Puki, zwarte reu

 

Pongo, grauwe reu

 

P-Nest Week 1-4 | P-Nest Week 5-8