O-Nest Week 5-8

 

Omhoog
O-Nest Week 1-4
O-Nest Week 5-8

 

 

Zondag 20 mei 2018

De pups hebben samen met Jodie een luchtje geschept op het terras. Alle nieuwe indrukken waren heel vermoeiend en al snel gingen ze op het kleed slapen. Een tweede uitstapje naar buiten was zonder Jodie en toen werd er kort gespeeld. Met elkaar, met de kranten en met het kleed. Ook de blaadjes van de boom die er lagen, waren lekker om te proeven. De pupruimte binnen is een stukje groter gemaakt en de ingang voor Jodie is verhoogd. Het lukte de pups namelijk om daar overheen te klimmen en dat vind ik niet zo een handig idee. De pups krijgen een aantal maaltijden Kompleet Vers Vlees (KVV) per dag en zoveel mogelijk in eigen bakjes.

   

   

   

   

   

 

Zaterdag 26 mei 2018

De pups maken nu elke dag een uitstapje naar het pupgrasveld toe en ze gedragen zich of ze nooit ergens anders zijn geweest. Ze lopen gelijk rond en zijn aan het keten. De eerste dag zijn we gelijk met de bolderwagen gegaan, dat scheelt een hoop getil was mijn idee. De tweede dag had ik het idee dat de pups voortijdig zouden uitstappen en de bolderkar staat nu weer in de stalling. Jodie is meermalen per dag bij de pups en wanneer ze klaar is geeft ze aan weer weg te willen. Om de pups verkoeling te geven spuit ik onder het zonnedoek het gras nat. Ook in het groene mandje staat een laagje water, het lijkt wel op een grote drinkbak voor de pups. Het is mooi om te zien dat de eigen karaktertrekken van de pups steeds meer zichtbaar worden. Er zijn de eerst-doe-en-dan-denk pups en pups die eerst alles op hun gemak bekijken en dan pas actie ondernemen. 

   

   

   

   

 

 

De portretfoto's

Ossa gaat Kyra heten en de voorkeur voor het tweede grauwe meisje moet nog bevestigd worden. 2 van deze grauwe meisjes mogen nog een baas krijgen.

Onda, teef

 

Opie, reu

 

Oria, teef

 

Ossa Kyra, teef

 

Olvia, teef

 

Odan, reu

 

 

Zaterdag 2 juni 2018

Wat een onvoorspelbaar weer is het de afgelopen week geweest. Het ene moment lagen de pups te puffen van de hitte en dan was er opeens een hoosbui. Tijdens zo'n bui hebben de pups kennis gemaakt met voorwerpen waar geluid uit komt en heerlijk rondgescharreld. De pups zijn naar een ander buitenverblijf verhuisd. Ze zijn nu overdag op het veldje bij het hondenhuis en kunnen door het luik naar binnen en buiten wanneer ze willen. Jodie is nog heel vaak bij haar pups te vinden en ze laat het toe dat de pups bij haar drinken, al geeft ze volgens mij geen melk meer. Op een gegeven moment is het drinken klaar, dan mogen de pups niet meer. Jodie houdt ze dan tegen door voorzichtig hun koppie in haar bek te nemen en de pups luisteren hier meteen naar. De dierenarts is op bezoek geweest en heeft de pups nagekeken. Alle pups hebben een chip gekregen en er is een titeronderzoek (bloedonderzoek) gedaan of er nog voldoende antistoffen zijn tegen ziektes. De chip inbrengen is zonder gepiep gegaan, maar gaf de eerste dag wel een jeukgevoel. De titeruitslag geeft aan dat de pups weinig tot geen bescherming meer hebben van Jodie. Volgende week krijgen ze een DHP enting en het advies is om 4 weken daarna weer een titeronderzoek te laten doen. Dit is om te zien of de pups met 1 enting voldoende beschermd zijn.

   

   

   

   

   

     

 

Zaterdag 9 juni 2018

De pups hebben verschillende uitstapjes gemaakt met Jodie samen, maar ook zonder haar. Het is een prachtig gezicht om de grauwe 'bende' te zien rond struinen. Ze hebben ze ook een bezoek gebracht bij de pups van Miloe. Die 8 dagen verschil in leeftijd is veel, deze O-tjes zijn al echte hondjes. Afgelopen woensdag waren de pups 7 weken en hebben ze de DHP enting gekregen. Ze zijn er klaar voor om de nieuwe grote wereld te gaan verkennen met hun baas en dat gaan ze ook.

   

   

   

 

Samen met de P-tjes

   

   

   

 

 

De portretfoto's

 

Onda-Noor, teef

 

Opie-Jens, reu

 

Oria, teef

 

Ossa-Kyra, teef

 

Olvia, teef

 

Odan-Danjo, reu

 

Dit is alweer de laatste update van de pups van Jodie. Ik wens alle eigenaren ontzettend veel plezier met hun bolletje wol!
 
 

O-Nest Week 1-4 | O-Nest Week 5-8