O-Nest Week 1-4

 

Omhoog
O-Nest Week 1-4
O-Nest Week 5-8

 

21 april 2018

Op woensdag 18 april zijn de pups van Jodie geboren! Het was een korte nacht met slaap en een lange dag met wachten en bevallen. Op de avond ervoor, de dinsdagavond, kon ik aan Jodie merken dat de bevalling binnenkort zou beginnen. De eerste uren hebben we iets gedoezeld, Jodie heerlijk in de mand en ik op de bank. Om iets over 5 uur in de ochtend is de eerste pup geboren, een reutje. Het wachten op pupje nummer 2 begon. Jodie neemt haar tijd, ze gaat rusten bij haar pup en er is geen wee meer te zien. Pas in de middag begint Jodie weer te persen en er wordt een pupje geboren, dat helaas al is overleden. Inmiddels was er al contact geweest met de dierenarts en hebben we het besluit genomen om een keizersnee (KS) te doen. Bij de KS was ik aanwezig en tot onze blijde verwondering werden er 6 nog levende pups geboren. De pups lieten na stevig masseren goed horen op de aarde te zijn beland. Weer thuis gekomen nam Jodie nog narcose dronken, de zorg voor de pups meteen over. Er zijn nu 3 reutjes en 4 teefjes, allen hebben de kleur grauw. Geweldige Jodie lijkt goed te herstellen van de KS. Ze verzorgd de pups uitstekend en heeft melk in overvloed. Van de operatie wond lijkt Jodie gelukkig geen last te hebben en de pups kunnen er niet bij, omdat het tussen de tepelrij ligt. Om de kleinste pup maak ik me zorgen, die komt nauwelijks aan. Hij krijgt nu ook een flesje en het is nog afwachten of hij het haalt. Doordat alle pups grauw van kleur zijn, heb ik veel mensen moeten teleurstellen. Dit betekent dat er in het nestje nog pups beschikbaar zijn.   

   

   

   

   

 

28 april 2018

Heel verdrietig, ondanks het verzorgen heeft de kleine man het niet gehaald. Het aankomen bleef moeizaam gaan en de dierenarts heeft geholpen met afscheid nemen. Aan Jodie is niet te merken dat ze het pupje mist en gelukkig maar. Jodie vind haar pups helemaal geweldig en verzorgd ze uitstekend. Zelfs de pup die nu de kleinste is, heeft binnen een week zijn geboorte gewicht verdubbeld. Aan de kleur op de foto's is duidelijk te zien dat er een warmtelamp hangt die rood licht geeft. De lamp gaat nu overdag uit, want Jodie vindt het te heet worden en ze gaat het kleed weg graven. De dag en nacht van de pups verloopt nog saai. Die bestaat uit slapen, gewassen worden, eten, slapen, gewassen worden, eten ...   

   

   

   

   

   

 

5 mei 2018

Nu de pups 2 weken zijn geweest, ligt Jodie niet meer constant bij haar puppen. Ze gunt zich nu weer de tijd om op haar gemak buiten een plas te doen. Wanneer Jodie niet in de werpkist is, dan liggen de pupjes heerlijk tegen elkaar aan te slapen. Zodra Jodie terug komt gaat er een neusje omhoog. Hee .. ruik ik daar mijn moeder? En ja hoor, zodra Jodie bij haar pups terug is, dan worden ze allemaal wakker. Het is weer tijd voor een wasbeurt en eten. Met de pups gaat het heel erg goed. Zo goed dat ze nu al klem komen te zitten onder de (anti doodlig) randen in de werpkist. De oogjes van de pups zijn open gegaan. Het duurt nog voordat ze daar goed mee kunnen zien.

Er zijn nog 2 grauwe teefjes beschikbaar

   

   

   

   

 

 

10 mei 2018

Hier zijn de foto's van de pups apart met hun nestnaam.

 

Onda, teef

 

Opie, reu

 

Oria, teef

 

Ossa, teef

 

Olvia, teef

 

Odan, reu

 

Zaterdag 12 mei 2018

De werpkist is weg en de puppanelen zijn neergezet. De pups wennen snel aan meer ruimte en de pupren is dan inmiddels ook al een keer groter gemaakt. De pups slapen nog heel veel en jammer genoeg voor het bezoek hebben ze dan ook alleen maar slapende pupjes gezien. Zo slapen de pups nog en zo zijn ze allemaal tegelijk wakker. Hun eerste gang is naar de kranten om te plassen. Niet alle plasjes komen op de juiste plek, maar de intentie is goed. Daarna trekken de pups zich terug op het kleed en begint het ontdekken. Ze klauteren over elkaar heen, happen wat in elkaar en dan na zo'n 10 minuutjes kruipen ze opeens bij elkaar en vallen in slaap. Op de buiten speel momenten na, kan Jodie dag en nacht bij haar pups wanneer ze dat wil. De pups krijgen nog alleen de melk van Jodie en zij bepaalt wanneer het voedertijd is. De tandjes van de pups zijn nu aan het doorkomen en met de dag lijken die scherper te worden. Het weerhoudt Jodie er gelukkig nog niet van om melk te blijven geven.

   

   

   

     

   

 

O-Nest Week 1-4 | O-Nest Week 5-8