N-Nest Week 5-8

 

Omhoog
N-Nest Week 1-4
N-Nest Week 5-8

 

 

Woensdag 25 oktober 2017

De pups zijn nu alweer 4 weken en hun vijfde levensweek is in gegaan. In de afgelopen dagen is Meijske in een snel tempo gestopt met melk geven. Dat is natuurlijk door mij op gepakt door de catering over te nemen. Zondag is er begonnen met een pap, deze was gemaakt van mousse en melk. Naphasja heeft geholpen met alle pups te leren om van een bord te eten, dank je wel hiervoor. De eerste dagen werd het eetfestijn nog een kliederboel. Inmiddels staan de pups keurig rondom de schaal te eten, met daarin melk of het vlees. De pups krijgen nu 5 keer eten op een dag, 2 keer een schaal met melk en 3 keer gemalen vlees. De 2 meisjes wegen nu bijna 2 kilo en de heren zijn iets boven de 2 kilo, dat is mooi gelijkmatig van gewicht. Op het eten geven na, zorgt Meijske verder nog heel goed voor de pups. De puppen worden gewassen en als Meijske de kans krijgt, dan houdt ze ook het nest schoon. De ontwikkeling van de puppen gaat snel, het lopen door de pupren gaat lijken op rennen. Ze reageren steeds meer op geluid, maar hun neus gebruiken ze nog het meest. De pups gebruiken steeds meer hun mond en tandjes om van alles te onderzoeken. Ook wordt er in elkaar gebeten en soms levert dat gepiep op.  

   

   

   

   

   

 

 

De portretfoto's

 

Naut, zwarte reu

 

Niek, zwarte reu

 

Noan, zwarte reu

 

Nana, grauwe teef

 

Natan, zwarte reu

 

Narko, grauwe reu

 

Nikki, zwarte teef

 

Nol, grauwe reu

 

Noeran, grauwe reu

 

 

Woensdag 1 november 2017

Zo zorgzaam als Meijske is, wil ze nog steeds het nest schoonhouden. Dat is best een vies gezicht, maar wel natuurlijk gedrag. Helaas nemen de pups dit gedrag over en zijn ze gaan helpen met opruimen. De pups krijgen van Meijske geen drup meer te drinken en respecteren dat, ze doen daar ook geen poging meer toe. Van mij krijgen ze ook geen melk meer van een schaal, hun eten bestaat uit 4 maaltijden kvv (Kompleet Vers Vlees) per dag. De afgelopen week heeft het veel geregend en het gras wilde maar niet drogen. De pups hebben hun eerste stapjes op het terras gedaan. De eerste keer was best spannend, maar nu weten ze al heel goed zelf de weg naar buiten toe. Een paar keer per dag mogen ze het terras op en na het buiten spelen gaan de pups weer de pupren in om uit te rusten.  

   

   

   

   

   

   

 

Woensdag 8 november 2017

Het gras was eindelijk droog en dat werd hoog tijd. De pups mochten donderdag naar buiten en hadden geen moeite om te wennen. Al snel liepen ze rond op het (toen nog mooie groene) veld, alsof het heel gewoon was. Meijske houdt de pups constant in de gaten en al vrij snel heeft ze laten zien hoe je een kuil kan graven.. Aan het einde van de middag of als het kouder werd, dan gaan de pups weer in de serre. Zaterdagmiddag begon het opeens te regenen en met het bezoek zijn de pups snel binnen gezet. Op een paar uitstapjes op het terras na, hebben de pups ook de zondag binnen gezeten. Die dag zijn ze een beetje ziek geweest. Een paar pups gingen spugen en de trek in eten was ver te zoeken. Gelukkig leken de pups zich niet echt ziek te voelen en was dit maandag alweer over. Begin deze week zijn de pups op het grasveldje bij het hondenhuis geweest, om zo door het gaas kennis te maken met een paar andere honden. Meijske was hier niet bij om te steunen en de pups vonden het allemaal prima. Het grote pupveld blijft toch het leukst, daar komt steeds meer speelgoed te liggen. Vooral die kuil vinden ze helemaal geweldig en die wordt ook steeds dieper. 

   

   

   

   

   

 

Woensdag 15 november 2017

De pups zijn verwend met veel bezoek, ook de dierenarts is geweest. De pups zijn lichamelijk onderzocht, hebben een chip gekregen en er is een titeronderzoek gedaan. De pups hebben nog antistoffen van Meijske en de eigenaren krijgen een ent en titeradvies mee, wat op maat is voor elke pup. Gisteren hebben de pups een laatste wormenkuur gekregen, bij een paar pups is de ontlasting nu drabbig, maar dat komt weer goed. Vandaag ben ik met een pup op stap geweest naar de dierenarts. De pup was zijn chip kwijt en er is weer een nieuwe chip geplaatst. Het weer wil de laatste tijd niet mee werken en de lieve schattige wollige pupjes zijn aan het veranderen in vieze varkentjes. Doordat de pups al regelmatig buiten zijn geweest vinden ze het in de pupren in de serre maar saai en dat laten ze ook horen. Ze zijn dan boos en willen meer ruimte, maar moeten tussen het buiten spelen door toch echt opdrogen. Dit keer maar weer eens binnen speel foto's met een stuk terras, want het is wel leuk als de pups een beetje droog op de foto staan. Meijske vind de pups nog leuk om mee bezig te zijn. De pups denken daar inmiddels anders over. Ze vinden Meijske erg storend in hun spel en ondergaan gelaten de moederlijke affectie.  Iedereen weet welke pup hun nieuwe huisgenoot wordt en de dagen worden afgeteld tot hun komst. 

   

   

   

   

     

 

 

De portretfoto's zijn verschrikkelijk mislukt! Buiten is het regenachtig waardoor het donker in huis is. De flits doet zijn werk en maakt blauwe oogjes en slagschaduw van de lamp. De webmaster wilde de foto's niet plaatsen, maar ik heb mijn zin doorgedreven. De oortjes staan te koddig om niet te laten zien.

 

Naut - Noxx, zwarte reu

 

Niek - Egbert Eggie, zwarte reu

 

Noan , zwarte reu

 

Nana - Nanook, grauwe teef

 

Natan - Madow, zwarte reu

 

Narko - Teun, grauwe reu

 

Nikki - Isa, zwarte teef

 

Nol - Rex, grauwe reu

 

Noeran - Raffi, grauwe reu

 

 

De laatste week van de pups in de meute. Regelmatig op avontuur rondom het huis en in de serre alle nieuwe indrukken verwerken.

   

   

   

   

Heel veel plezier in jullie nieuwe (t)huis!

 

N-Nest Week 1-4 | N-Nest Week 5-8