N-Nest Week 1-4

 

Omhoog
N-Nest Week 1-4
N-Nest Week 5-8

 

 

Woensdag 27 september 2017

Nadat ik van zondag naar maandag de nacht bij Meijske op de bank had doorgebracht, besloot Meijske dat het nu haar bank was. Ze heeft daar de hele maandag zacht hijgend op door gebracht, met tussendoor een uitstapje naar buiten toe. Om 22.00 uur wist ik nog niet of ik Meijske van de bank af zou halen of een eigen bed in de werpkist zou maken ;) Daar verder over nadenken was niet nodig, want de bevalling begon en nog voor middernacht was de eerste pup (natuurlijk op de bank) geboren. De nacht hebben we samen doorgebracht, Meijske hard werkend met pupjes krijgen en ik vol bewondering toekijkend naar hoe goed ze het deed. Op dinsdag ochtend 26 september om 7.00 uur, werd de laatste en negende pup geboren. Meijske is de trotse moeder geworden van 4 zwarte reutjes, 3 grauwe reutjes, 1 zwart teefje en 1 grauw teefje! Onder zachte dwang wil Meijske haar pups alleen laten als ze echt even naar buiten toe moet. Bij terugkomst stapt ze voorzichtig de werpkist en ze neemt haar taak als moeder serieus. Vandaag zijn de pups gewogen en de melkgift blijkt al goed op gang te zijn gekomen.

   

   

   

   

De mensen die op de wachtlijst staan ben ik aan het benaderen, dit lukt niet op 1 dag. Omdat er maar 2 teefjes zijn geboren, moet ik helaas een aantal mensen gaan teleurstellen.

 

 

Woensdag 4 oktober 2017

Met Meijske en de 9 pups gaat het goed! De eerste dagen was Meijske constant in de werpkist te vinden. Daar kreeg ze zelfs haar eten, want ook daarvoor kwam ze er niet uit. Met de warmtelamp aan is het warm bij de pups, te warm voor Meijske en de laatste paar dagen ligt Meijske ook veel naast de werpkist. Wel vlakbij de ingang, zodat ze steeds zicht heeft op haar puppen. De pups vinden de warmtelamp wel lekker en onder de lamp komen ze bijeen, om naast of half op elkaar te slapen. Meijske stapt vaak bij de pups binnen voor een controle. De pups worden dan wakker en krabbelen heen en weer. Wanneer het nog geen tijd voor eten geven is, gaat Meijske weer voor de werpkist liggen. De pups verzamelen zich weer onder de lamp en slapen verder. Eigenlijk slapen de pups de hele tijd en worden ze alleen maar wakker om te eten. 

   

   

   

   

   

 

Woensdag 11 oktober 2017

De pups zijn vandaag 15 dagen jong en de gewichtjes zijn allemaal ruim boven de kilo. In de afgelopen dagen zijn de oogjes open gegaan, de puppen kunnen er nog niet goed mee kijken. Omdat het negental groter wordt, werd de ruimte in de werpkist krap voor Meijske. Wanneer Meijske eten wil geven dan is het lastig om een ligplek te vinden met de stangen. De stangen zijn weg gehaald en de ruimte is iets groter gemaakt.  Voor de pups is het nog lastig om Meijske nu snel te vinden, maar dat went heel snel. De warmtelamp is nog aan en de de pups maken er gebruik van door eronder te liggen, ze vinden deze warmte nog heerlijk.

   

   

 

 

De portretfoto's

 

Naut, zwarte reu

 

Niek, zwarte reu

 

Noan, zwarte reu

 

Nana, grauwe teef

 

Natan, zwarte reu

 

Narko, grauwe reu

 

Nikki, zwarte teef

 

Nol, grauwe reu

 

Noeran, grauwe reu

 

 

Woensdag 18 oktober 2017

De puppen hebben hun momenten dat ze even wakker zijn en stappen dan vlot op hun 4 pootjes heen en weer. De pupruimte is nu helemaal groot gemaakt en de pups weten al goed de weg. Ze gaan keurig richting kranten om een plas te doen en keren terug naar het kleed om in elkaar te happen of om weer te gaan slapen. Meijske vind die grote ruimte prettig, ze kan zo beter een plek vinden om bij haar pups te liggen. Ze doet regelmatig een controle en schoonmaak bij de pups, die dan allemaal wakker worden. Helaas voor de pups betekent een bezoek van hun moeder niet dat ze ook elke keer eten krijgen. De lichtste pups vind ik nu niet meer genoeg aankomen en die krijgen zo'n 2 keer per dag als extra een flesje melk. Bij de pups zijn de tandjes aan het doorkomen, gelukkig voor Meijske zijn die nog niet vlijmscherp. Wat Meijske heel naar en pijnlijk vind is als er een pup gaat vals zuigen en dat is het ook. Voordat Meijske opeens besluit om die reden helemaal geen melk meer te geven, begin ik deze week alvast met de pups bij te voeren. De meeste afspraken voor het eerste nestbezoek zijn gemaakt.

   

   

   

   

   

N-Nest Week 1-4 | N-Nest Week 5-8