M-Nest Week 5-8

 

Omhoog
M-Nest Week 1-4
M-Nest Week 5-8

 

 

Zondag 9 juli 2017

De pups zijn vandaag 4 weken geleden geboren, hun 5de levensweek begint. De dagen staan in het teken van bezoek krijgen en de pups lijken dat wel leuk te vinden. Er komen iedere keer nieuwe voeten de pupren binnen waar aan geknabbeld kan worden, de kleding ruikt anders en er zijn nieuwe handen om mee te spelen en geaaid te worden. Bij de puppen zijn de tandjes aan het doorkomen, het zijn nog net geen scherpe naaldjes. Nu de pups groter worden neemt Jodie tijdens het melk geven verschillende standjes aan. Ze blijft soms zitten en de pups liggen dan als een waaier om haar heen te drinken. Meestal gaat Jodie nog liggen bij het melk geven en ook al zijn er maar 5 pups, de drinkruimte die de pups nog hebben wordt krap. De pups hebben een schaal met (geiten) melk gekregen. Het drinken gaat heel goed, er wordt niet gesnorkeld of gezwommen in de melk. Na een paar likjes melk zijn de pups klaar, ze gaan plassen en dan spelen met elkaar. De pups hebben blijkbaar nog voldoende aan de melk van Jodie.

   

   

   

   

 

 

De portretfoto's van deze week

 

Midar, zwartbruine reu

 

Madoes, zwartbruine teef

 

Menzo, zwartbruine reu

 

Merel, zwartbruine teef

 

Mobi, zwartbruine reu

 

 

Zondag 16 juli 2017

De pupjes zijn nu 5 weken en krijgen een aantal keer per dag Kompleet Vers Vlees (KVV) te eten. Bij Jodie drinken ze ook nog en omdat de pups zo braaf zijn en nog steeds niet uit de pupren klimmen, is de ingang nog laag. Jodie kan zo naar eigen inzicht de pups in de ren een bezoek brengen en er ook weer zelfstandig uitspringen. Na een paar dagen van wisselvallig weer, was het gras eindelijk droog genoeg. De pups mogen naar buiten toe! De eerste gras stapjes zijn onwennig, want dat voelt opeens heel vreemd onder de voetjes. Jodie is er om met haar aanwezigheid de puppen te steunen en het is mooi om te zien dat het helpt. Op het pupveld ligt nog vrijwel geen speelgoed, de pups hebben er nog genoeg aan om de ruimte te verkennen. Door de nieuwe indrukken zijn de pups snel moe en voldaan en gaan ze weer slapen.  

   

   

   

   

   

 

Maandag 24 juli 2017

Het was weer tijd voor de komst van dierenarts Ruud, hij heeft de pups onderzocht en een chip gegeven. De barcode van de chip is in het entboekje geplakt en de boekjes zijn verder met de onderzoek gegevens ingevuld. Hierna is er bij de pups een beetje bloed afgenomen voor het titeronderzoek, dit ging snel. De uitslag van het titer bloed onderzoek was, dat de pups nauwelijks of geen antistoffen van Jodie meer hebben. Misschien is enige uitleg over foto 3 wel leuk? Daarop is te zien dat de bovenste stip (de controle stip) duidelijk zichtbaar is, maar de andere stippen niet of nauwelijks. Het meest rechtse staafje/ titeruitslag is van een hond die nu wel goed beschermd is. Alle stippen zijn donkerder dan de bovenste controle stip. De pups hebben een enting gekregen en de eigenaren krijgen een ent en titer advies op maat, op papier mee naar huis. De pups hebben best veel geluk met het mooie weer, ze kunnen heerlijk buiten spelen. Wanneer het opeens begint te gieten, dan verhuizen de puppen weer de serre in. De deurtjes bij het pupveldje staan open en Jodie kan je terug vinden bij de puppen, of ze ligt in de serre of op het terras. Tot zondagmorgen ging dit zo goed en dat vond ik al verassend lang. Opeens ontdekte de puppen dat ze ook door het deurtje kunnen klimmen en ze kwamen achter Jodie aan de serre weer in. Omdat ik de pups nog te jong vind om steeds de treetjes op en af te gaan, zijn de deurtjes nu dicht.    

   

   

   

   

         

 

Zondag 30 juli 2017

In de afgelopen week hebben de pups elke dag bezoek gekregen. Wanneer ze net liggen te slapen en wakker worden, dan komen ze heel even kijken wie daar binnen komt. Vervolgens ploffen ze neer om verder te slapen. De pups hebben een heel eigen slaap en speel ritme, waar ik geen invloed op heb en het is goed dat ze hun rust pakken wanneer daar behoefte aan is. De ontlasting van de pups was deze week wisselend van goed, naar ruikend wit, waarschijnlijk een gevolg van de enting. De pups leken zich gelukkig niet ziek te voelen en speelden volop. De ontlasting is nu weer goed, dus de puppen hebben de laatste wormenkuur in het nest gekregen. Doordat het weer zo wisselend is, verhuizen de puppen regelmatig van buiten naar binnen. Een paar dagen geleden was ik net te laat toen de hemel zich opende en de regen naar beneden stortte. Het was niet koud en ik heb de pups toen even buiten gelaten om te zien hoe ze reageerden. Ze bleven eerst gewoon door spelen en gingen toen onder de partytent liggen schuilen en slapen. Jodie is elke dag nog een aantal keer bij de pups, het is net wat zijzelf aangeeft. Ze blijft dan eerst braaf staan zodat de pups kunnen drinken (al zit er volgens mij geen drup melk meer in) en daarna begint het spel met de pups. De pups zijn nu 7 weken en hun spel wordt steeds wilder.

   

   

   

   

 

 

De portretfoto's

Op de foto gaan vinden de pups niet leuk, ze willen spelen!! Zie het verschil van de zwarte 'molletjes' bij de geboorte en hoe uniek de puppen nu zijn.

 

Midar-Ivan, zwartbruine reu

 

Madoes-Ivy-Fleur, zwartbruine teef

 

Menzo-Mojo, zwartbruine reu

 

Merel-Moon, zwartbruine teef

 

Mobi-Bacon, zwartbruine reu

 

 

Woensdag 9 augustus 2017

Een verlate foto update, van de laatste week dat de pupjes van Jodie nog in het nest zijn. De pups hebben gewandeld op verschillende plekken rondom het huis. Dit keer zonder Jodie erbij, zodat ze geen steun van haar zouden krijgen en al een beetje op eigen pootjes leren staan. Al snel waaierden de pups uit om op onderzoek uit te gaan. Op het pupveld is al het speelgoed uitgeprobeerd en daar valt nog weinig nieuws te ontdekken. Het is tijd dat de wereld van de pups groter gaat worden en dat ze 1 op 1 aandacht gaan krijgen.

   

   

     

   

Inmiddels zijn alle pups vertrokken en ik wens iedereen ontzettend veel plezier met zijn pupsel!

 

M-Nest Week 1-4 | M-Nest Week 5-8