M-Nest Week 1-4

 

Omhoog
M-Nest Week 1-4
M-Nest Week 5-8

 

 

13 juni 2017

In de nacht van zaterdag naar zondag heb ik bij Jodie geslapen. Ze werd hijgerig en had geen trek meer in eten. De nacht verliep toch nog vrij rustig. Soms kreeg ik een natte snuit in mijn gezicht zo van; gezellig en zullen we even naar buiten gaan? In de loop van zondagmorgen zette de voorweeën door en na het scheuren van kleden en doeken, besloot Jodie om keurig in de werpkist te gaan bevallen. Het eerste pupje werd op zondag geboren om 13.15 uur en toen nam Jodie een bevallingspauze. Het is een echte Jodie-bevalling geworden die erg lang duurde. Voor mij met wachten lang duurde, want Jodie nam haar rust wel tussendoor. In de nacht naar maandag is er nog een pupje geboren dat al was overleden en op maandagmorgen om 9.00 uur werd het laatste pupje levend geboren. De dierenarts is in maandagmiddag langs geweest om te voelen en voor het maken van een echo, maar Jodie was nu echt leeg. Er zijn 3 reutjes en 2 teefjes geboren, hun kleur is zwart met bruin. De melkgift van Jodie kwam meteen goed op gang, want vandaag is het vijftal al aangekomen. We gaan deze week eerst bijkomen van de doorwaakte nachten en dan rustig kijken hoeveel bruin deze pups gaan krijgen.

   

   

   

   

 

Zondag 18 juni 2017

De vijfling van Jodie eet, slaapt en eet, ze groeien als kool. De meeste tijd ligt Jodie bij haar pups om ze te verzorgen. Tussen de verzorging door gaat Jodie naar buiten om even de poten te strekken en al rollebollend geniet ze daarvan. Weer binnen is het eerste dat ze doet, gaan kijken of het goed gaat met de pups. En ja hoor, de pups zijn rustig blijven slapen tijdens haar afwezigheid. Het bruin bij de pups begint steeds meer zichtbaar te worden aan de binnenkant van de pootjes en bij sommige ook al op de wangetjes. Het is weer mooi om de veranderingen te zien.

   

   

   

   

 

Zondag 25 juni 2017

De pups van Jodie zijn vandaag 2 weken en, zoals meestal rond deze tijd, zijn de oogjes opengegaan. De pups gebruiken hun ogen nog weinig, want ze liggen meestal te slapen. Alleen wanneer ze ruiken dat Jodie in de buurt komt, dan is er actie in de werpkist. De puppen waggelen dan piepend heen en weer op zoek naar hun moeder. Er is nog geen pup over de ingang van de werpkist geklommen op zoek naar Jodie, zo snel is ze bij ze wanneer haar pupsels roepen om eten. De puppen komen niets tekort, hun gewicht groeit gestaag.

   

   

 

De portretfoto's en de namen

Alleen Merel heeft (nog?) geen lichte wenkbrauwen.

 

Midar, zwartbruine reu

 

Madoes, zwartbruine teef

 

Menzo, zwartbruine reu

 

Merel, zwartbruine teef

 

Mobi, zwartbruine reu

 

 

Maandag 3 juli 2017

Dat had ik vorige week niet moeten zeggen, want niet veel later na de update, besloot 1 van de dametjes de werpkist te verlaten. Ze ging daar heerlijk bij Jodie liggen, die net een pauze voor zichzelf nam. De werpkist is toen weggehaald en de pupren is neergezet. Zonder de randen van de werpkist is er voor Jodie en de pups ook meteen meer ruimte. De pups gaan steeds steviger op hun pootjes staan en zijn elkaar aan het ontdekken. In de korte momenten dat ze nu wakker zijn, waggelen ze van hun slaapplek weg om te plassen en dan wordt er in elkaar gehapt. De pups krijgen alleen nog melk van Jodie, bijvoeren is niet nodig. Twee van de pups groeien behoorlijk snel in gewicht, bij elke drinkbeurt zien ze kans om twee tepels leeg te drinken. De pups zijn nu in de serre en hebben de hele pupruimte tot hun beschikking. Dat is best wel veel ruimte voor 5 pups, die nog vaak bij elkaar op een hoopje gaan liggen slapen. Op de twee foto's van de drie slapende pups staan de reutjes.

   

   

   

   

De volgende update is te vinden op M-Nest Week 5-8

 

M-Nest Week 1-4 | M-Nest Week 5-8