L-Nest Week 5-8

 

Omhoog
L-Nest Week 1-4
L-Nest Week 5-8

 

 

Woensdag 7 juni 2017

De pupjes zijn gisteren 4 weken geworden en hun ontwikkeling gaat nu snel. De tandjes zijn aan het doorkomen en Miloe vindt dit maar niks. In rap tempo is ze het melkgeven gaan afbouwen, wat resulteerde in een borstontsteking. Een bezoek aan de dierenarts was nodig en Miloe heeft een antibioticumkuur gekregen. De ontsteking is nu weg en heel soms mogen pupjes weer van haar drinken. Haar moedergevoelens zijn verder nog helemaal aanwezig. Miloe houdt toezicht op de pups, wast ze en houdt het nest schoon. Omdat de pups de fles weigerden en in de schaal met puppymelk gingen 'snorkelen', zijn ze versneld overgezet op gewoon voer en ze eten daar goed van. De pups zijn nu tussendoor steeds iets langer wakker, soms wel 15 minuten, wat fijn is voor het bezoek. Er wordt dan gespeeld met elkaar en wanneer de moeheid toeslaat, dan kruipen ze bij elkaar om te slapen. De pupjes en vooral Miloe willen graag naar buiten toe om daar op onderzoek uit te gaan. Het wachten is op niet te heet en stormvrij weer.

   

   

   

   

 

 

Woensdag 14 juni 2017

En toen was daar het gevraagde mooie weer. De pupjes zijn blij, Miloe is blij en ik ben dan natuurlijk ook blij. Buiten is er zoveel meer ruimte en meer te doen dan binnen. De pups vinden van alles al leuk, zoals veters en een mooi groot fototoestel, dat Mike bij zich had om uit te proberen. Buiten is Miloe nog veel bij haar pups te vinden, maar tja die slapen ook nog zoveel en dan is het saai. Tijdens de saaie momenten is Miloe weer op het grote veld bij vriendin Meijske en/of Nosum. In de nacht kan Miloe nog steeds op eigen initiatief bij haar pups de ren in en weer er uit. In de ochtend is aan de bende duidelijk te merken dat Miloe geen gebruik meer maakt van deze mogelijkheid. Haar moederrol is van vorm veranderd, de tijd is nu aangebroken om de pups op te voeden. Gisteren zijn de puppen gewogen en hebben ze een wormenkuur gekregen. Over het eten is de kuur vlot naar binnen gegaan. De pups krijgen nu 4 maaltijden kvv per dag, de melktijd is voorbij en voor de dorst staat een bak met water.

   

   

   

   

 

De portretfoto's van 14 juni 2017

De pups zijn 5 weken

 

Lando, zwartbruine reu

 

Luka, zwarte reu

 

Leda, zwartbruine teef

 

Lodi, zwartbruine teef

 

Lauri, zwartbruine teef

 

Laska, zwartbruine teef

 

Levi, zwartbruine reu

 

Loepa, zwartbruine teef

 

 

Woensdag 21 juni 2017

De pups hebben het buiten enorm naar hun zin en jawel, de eerste kuil is alweer gegraven. Door de warmte zijn de puppen overdag vrij rustig, maar in de ochtend en avond is het feest. In huis is het niet meer goed koel te krijgen en 's nachts liggen de pups te hijgen in de serre. Met een bak water en natte doeken komen ze de nacht redelijk door. Bijna iedereen is nu op bezoek geweest om zijn voorkeur(en) voor een pup te geven en het is nog spannend welke pup hun nieuwe huisgenoot wordt. Vandaag is dierenarts Ruud geweest, die heeft de pups onderzocht. Er is geluisterd naar het hartje, gevoeld of er een lies breuk of navelbreuk is etc. In het Europese paspoort (tevens entboekje) staat alles aangetekend. Alle pups zijn gezond en hebben een chip gekregen.

   

   

   

   

   

   

 

Dinsdag 27 juni 2017

Bij de pups is door Caspar Broekma een titeronderzoek gedaan. De uitslag zegt dat alle pups nog minimaal 4 weken bescherming hebben van Miloe. Het advies is om over 4 weken opnieuw te titeren. De eigenaren krijgen hierover informatie op papier mee. Tot zondag is er elke dag bezoek geweest voor de pups. Dat zondag een rustdag was kwam goed uit, want een paar pupjes werden niet lekker. Hun ontlasting was dun en ze wilden niet eten. Gelukkig dronken de pups wel goed, zodat ze niet uitdroogden. Alle puppen hebben nu weer flinke trek en met hun ontlasting gaat het ook de goede kant op. Ik heb met de pups een middag met verschillende geluiden gedaan, Priscilla bedankt voor je hulp. De puppen reageerden hier allemaal goed op, er was geen angst. De kerstmuts maakte de meeste indruk, want naast dat er muziek uit kwam, maakte die onverwachte, snelle bewegingen met de punt. We hebben de kerstmuts uiteindelijk kunnen redden, want de pups gingen er mee vandoor. Bijna alle roepnamen zijn bekend en de eigenaren kunnen bijna niet wachten op de thuiskomst van hun pupsel!

 

   

   

   

 

Zomaar een momentje uit het leven van de pups

 

 

De portretfoto's van deze week

De pups zijn onder protest op de foto gegaan, ze kijken niet blij. Ze voelen zich beter en zien hun eigen bakje met eten staan .. dan is het niet leuk om te poseren.

Lando-Gio, zwartbruine reu

 

Luka-Chico, zwarte reu

 

Leda-Sunka, zwartbruine teef

 

Lodi-Chanda, zwartbruine teef

 

Lauri-Chloë, zwartbruine teef

 

Laska-Masja, zwartbruine teef

 

Levi-Lef, zwartbruine reu

 

Loepa-Luca, zwartbruine teef

 

 

Woensdag 5 juli 2017

De laatste foto's van de laatste periode in de meute. Slapen deden de pups ook nog, maar als ze wakker waren .. de foto's vertellen het verhaal. Nadat alle puppen met hun eigenaar mee waren, heb ik met Miloe een rondje pup plekjes gedaan. Miloe vind het goed, ze zoekt en mist haar puppen niet. Ik daarentegen mis die kleine dondersteentjes wel in de meute.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Ik wens alle eigenaren ontzettend veel plezier met hun pup en hoop vele berichten te krijgen over hun wel en wee en verdere avonturen.

 

 

L-Nest Week 1-4 | L-Nest Week 5-8