L-Nest Week 1-4

 

Omhoog
L-Nest Week 1-4
L-Nest Week 5-8

 

 

Donderdag 11 mei 2017

Op dinsdagavond 9 mei zijn in een razendsnel tempo de pupjes van Miloe en Nosum geboren, het L-nest!  Dinsdag overdag is Miloe begonnen met zich voor te bereiden op de bevalling. Dat was te merken aan het weigeren van haar eten, het hijgen, drentelen en graven in de doeken. Haar vriendje 'de bal' mocht hierbij aanwezig zijn ;) Om 18.45 werd de eerste pup geboren en een uurtje later kwam pupje 5 al. In een iets rustiger tempo is de bevalling vervolgd. Om 23.00 uur werd haar laatste pupje 9 overleden geboren .. wat verdrietig is dit toch weer.

Miloe heeft 3 reutjes en 5 teefjes,  1 reutje is zwart van kleur en de 7 andere pups zijn zwart met bruin. Miloe is heel blij met haar pups, ze ligt constant bij ze. De melkgift is meteen goed op gang gekomen en de pups groeien in gewicht.

   

   

 

 

 

Woensdag 17 mei 2017

Miloe ligt constant bij haar pups, ze heeft het druk met ze. De pups slapen, worden gewassen, krijgen melk, worden nog eens gewassen en vallen weer in slaap tot de volgende drinkronde. De eerste dagen nam Miloe eigenlijk geen pauze in de verzorging en met de gewichten van de pups gaat het dan ook goed. Het zijn stevige pupjes en ze kunnen steeds sneller naar Miloe krabbelen wanneer ze willen eten.

   

   

   

 

 

Dinsdag 23 mei 2017

De pupjes zijn 2 weken en hun oogjes zijn aan het open gaan. Ze kijken nu door spleetjes, maar zien nog niet zoveel. Miloe gunt zichzelf nu eigen tijd en de pups merken daar niets van. Ze blijven rustig slapen of waggelen naar een ander plekje om daar verder te slapen. Wanneer Miloe terug komt dan ruiken de pupjes dat en roepen; honger, honger, honger!  Miloe trekt zich niets aan van dat geroep en gaat eerst schoonmaken. Dan gaat ze liggen en zoeken de puppen een plekje om te drinken. Nu de puppen groter worden past dat niet meer netjes naast elkaar en klimmen ze over elkaar heen. De berg met pups wordt steeds hoger. Het leven van de pups bestaat uit slapen, honger roepen, eten en slapen. Spelen wordt nog niet gedaan.

   

   

   

   

   

   

 

De eerste portretfoto's en de nestnamen.

Nu de pups 2 weken zijn gaan ze meer hun eigen aftekening krijgen.

 

Lando, zwartbruine reu

 

Luka, zwarte reu

 

Leda, zwartbruine teef

 

Lodi, zwartbruine teef

 

Lauri, zwartbruine teef

 

Laska, zwartbruine teef

 

Levi, zwartbruine reu

 

Loepa, zwartbruine teef

 

 

Woensdag 31 mei 2017

De pups zijn 3 weken en wegen rond de 2 kilo. Bijvoeren is nog niet nodig, Miloe geeft genoeg melk. Om ervoor te zorgen dat ze op gewicht blijft, krijgt Miloe 3 kilo kvv te eten per dag. Het is de afgelopen week heet geweest, de pups leken daar geen last van te hebben. Miloe wel, daarom is de werpkist afgebroken en de pupren groot gemaakt. Nu kan Miloe sneller een koel plekje vinden wanneer ze de pups eten wil geven. Door de warmte zijn de puppen nog niet zo actief. Hun leventje bestaat vooral nog uit eten en slapen. De afspraken voor een nest bezoek zijn gemaakt. 

   

   

   

   

   

   

 

L-Nest Week 1-4 | L-Nest Week 5-8