K-Nest Week 5-8

 

Omhoog
K-Nest Week 1-4
K-Nest Week 5-8

 

 

Vrijdag 16 september 2016

Morgen zijn de pups 4 weken, week 5 na hun geboorte begint dan. De tandjes van de pups zijn bijna helemaal door gekomen en Meijske twijfelt of ze melk geven nog wel zo plezierig vind. Het is niet alleen dat de tandjes steeds scherper lijken te worden, maar soms is er een pupje aan het valszuigen. Dat pupje pakt dan niet de tepel, maar wil ergens zomaar in Meijske haar borst zuigen en dat is erg pijnlijk voor haar. Meijske heeft hierdoor besloten om minder vaak melk te geven en ik voer nu bij met paar keer op een dag, een schaal puppymelk. De ingang bij de pupren is nog laag, zo kan Meijske bij haar pups wanneer ze dat zelf nodig vindt. Speelgoed en knuffels bij de pups vindt ze niet horen, die worden weg gehaald en ergens in huis (of buiten) gelegd. De pups hebben de leeftijd dat ze actiever worden en op onderzoek uit gaan. Ze happen wat in elkaar en beginnen te knabbelen aan mensentenen. Schoonmaken in de pupren waar de puppen bij zijn wordt al lastiger door hun hulp. Die bewegende hand met een doekje is heel leuk om te pakken en de schone kranten horen echt op een ander plekje te liggen .. 

   

   

   

 

 

De portretfoto's van deze week

 

Kris, zwarte reu

 

Karita, zwartbruine teef

 

Kalle, zwartbruine reu

 

Kovit, grauwe reu

 

Kaeli, zwarte teef

 

Karena, grauwe teef

 

Kirsten, zwarte teef

 

Karo, zwartbruine teef

 

 

Maandag 26 september

De pupjes groeien nu heel snel groot. Vorige week hadden ze nog genoeg aan het spelen in de pupren. Nu met het nog steeds mooie weer, zijn de eerste stapjes alweer buiten gedaan. De puppen genieten ervan dat ze meer ruimte hebben. Ze klimmen over een kratje, klauteren over elkaar heen en spelen wat af. Moeder Meijske is nog heel veel bij haar pups te vinden en heeft de pups op dag 1 al geleerd om in de schaduw te gaan liggen. De pupjes krijgen nu 4 maal daags kvv te eten. Drinken bij Meijske proberen ze al niet meer, ze hebben al geleerd dat het niet meer mag. In de avond komen de pups onder protest weer naar binnen in de serre. Ik kan ze geen ongelijk geven, het is buiten veel leuker. 

   

   

   

   

   

   

   

 

Zondag 2 oktober 2016

6 weken zijn de puppen alweer en de dierenarts is langs geweest om de pupjes lichamelijk te onderzoeken en voor hun chip. De entboekjes, het Europese paspoort, ligt klaar voor de dierenarts die de komende week de pups komt titeren. De titeruitslag zal vertellen of de pups nog antistoffen tegen ziektes van Meijske hebben, of dat ze een enting nodig hebben. De wormenkuur die de pups hebben gekregen heeft bij de pupjes gezorgd voor dunne ontlasting en zich niet lekker voelen, maar ze moesten de kuur echt krijgen. Het weer is de laatste dagen wisselvallig en de pups verhuizen van buiten naar binnen en weer naar buiten. Nu zijn ze voor even op een veldje bij het hondenhuis, waar een luik open staat, zodat ze zelf naar binnen en buiten kunnen. Het is mooi om te zien hoe ze bij een plotselinge bui naar binnen gaan schuilen en bij droog weer buiten aan het spelen zijn. Het nest houdt Meijske (gelukkig) niet meer schoon, ze heeft nu andere bezigheden en dat is pupjes opvoeden.

   

   

   

   

 

 

Een kopfoto deze week, om te laten zien dat de oortjes allerlei standen aannemen.

 

Kris - Storm, zwarte reu

 

Karita - Tara, zwartbruine teef

 

Kalle - Sam, zwartbruine reu

 

Kovit - Gaucho, grauwe reu

 

Kaeli - Lemmy, zwarte teef

 

Karena - Goja, grauwe teef

 

Kirsten - Jax, zwarte teef

 

Karo - Dushi, zwartbruine teef

 

 

Zondag 9 oktober 2016

Dit keer heb ik een paar foto's genomen van het titeronderzoek dat Caspar bij de pups heeft gedaan. De pupjes staan hiervan zelf niet op de foto, daar waren te weinig handen voor. De pups zaten bij mij op schoot en Caspar heeft een druppel bloed van ze genomen in dat kleine rietje. De pups dragen allemaal nog genoeg antistoffen van Meijske bij zich, een enting was niet nodig. De titeruitslag staat in het entboekje vermeld en iedere eigenaar krijgt een vervolg ent & titer advies op papier mee. De ontlasting van de pups is weer goed en ze krijgen (nog) 4 maal daags kvv te eten. Het lijkt alsof ze daar niet genoeg aan hebben, een paar pups gaan schrokken. De komende week ga ik de daghoeveelheid kvv in 3 maaltijden geven en kijken of hun darmen tegen meer eten tegelijk kunnen. De pups spelen meestal liefelijk met elkaar, maar soms is er 1 speeltje dat ze opeens allemaal willen hebben en dan .. Meijske kijkt ernaar en doet niets, ze vindt waarschijnlijk dat de pups dit zelf moeten oplossen. Het mijn en dijn is ook wel snel duidelijk onderling, maar ik vind het geen prettig gezicht. De pupjes leren nu steeds sneller en zijn stout aan het worden. Veters zijn vlot ontknoopt, de kuilen worden steeds dieper, met kleden wordt gesleept en de waterbak wordt omgegooid. Bij de kopfoto's van vorige week zijn de roepnamen gezet. 

   

   

   

   

   

   

 

 

Maandag 17 oktober 2016

In de laatste week dat de pupjes in de meute zijn doen we extra dingen. Zo hebben we een wandeling gemaakt aan de zijkant van de tuin, om kennis te maken met het verkeer. Het geluid kende de puppen al en het verkeer zelf was niet interessant. De pupjes gingen op onderzoek uit en hebben zich prima vermaakt.  

   

   

Op het pupveld wordt steeds drukker gespeeld en Meijske heeft er haar handen vol aan, om dit spel te regelen. Een filmpje laat zien hoe actief de pups kunnen zijn.

 

Na het spelen komt de rust terug en wordt er geslapen, Mike heeft hiervan nog een aantal mooie foto's genomen, waarvoor bedankt Mike.

   

     

 

Het is nu stil in de meute, de pups wonen in hun nieuwe thuis. Aan Meijske is niet te merken dat ze haar pups mist, het is goed zo. Ik wens alle eigenaren ontzettend veel plezier met hun nieuwe huisgenoot en hoop regelmatig iets over hun wel en wee te horen.

 

 

K-Nest Week 1-4 | K-Nest Week 5-8