K-Nest Week 1-4

 

Omhoog
K-Nest Week 1-4
K-Nest Week 5-8

 

 

Zondag 21 augustus 2016

Gisteren, op zaterdag de 20ste, zijn de pupjes van Meijske geboren! De nacht ervoor liep ze steeds te drentelen om een andere slaapplek te zoeken. Gaf een diepe zucht en dommelde weg. We zijn samen de nacht met hazenslaapjes door gekomen. Op zaterdag rond koffietijd, krijgt Meijske opeens een wee! Dit had ik niet verwacht, omdat de nacht betrekkelijk rustig verlopen was. Ik ga meteen het bezoek afbellen dat voor de pups van Jodie zouden komen. Wel heel jammer, maar niets aan te doen. Het gaat dan opeens snel, om 11.00 uur wordt de eerste pup geboren, een reutje. En jawel, de mand was uitverkorene om als werpplaats te gebruiken. De eerste 4 pups zijn in de mand geboren en na wat aandringen van mijn kant, zijn de andere pupjes in de werpkist geboren. Meijske doet de bevalling fantastisch, na een kleine laatste pauze van 2 uurtjes, komt tegen 20.00 uur het laatste pupje, een teefje. In totaal zijn er 9 pups geboren, 4 reutjes en 5 teefjes. De nacht van zaterdag naar vandaag was onrustig. Er zijn nog een aantal gemiste nageboortes gekomen. Meijske is ook aan het oefenen geweest om de pupjes allemaal in een groepje binnen neusbereik te houden. Omdat ik niet voor niks op de bank slaap, heb ik daarmee geholpen. Met de kleurtjes van de pups ga ik nog weleens de mist in, maar... het lijkt er nu op dat alle kleurtjes in het nestje aanwezig zijn. Bij zowel de reutjes als de teefjes zie ik zwart, grauw en zwart-bruin. Wel verwacht, maar toch heel bijzonder vind ik zelf. Meijske en de pupjes doen het goed en ik kijk even aan of het met alle pupjes goed blijft gaan. Dan pas wordt er contact gezocht met de mensen op de wachtlijst. De volgende update hoop ik de kleuren van de pups 100 procent zeker te weten en ook of er nog een pup beschikbaar is.  

   

   

   

   

 

Zondag 28 augustus 2016

De pupjes vinden dit warme weer niet erg, ze liggen bij elkaar in de buurt en hebben het niet te warm. Meijske daarentegen vindt het te heet en verlaat nu wat vaker de werpkist. Ze zoekt dan een koel plekje op de plavuizen en gaat daar liggen afkoelen. De pupjes hebben allemaal een gekleurd touwtje om. Dat is om de pups goed uit elkaar te kunnen houden. Met wegen kan ik zo zien of ze voldoende groeien en dat doen ze allemaal. Heel verdrietig is er, zonder aanwijsbare reden, dinsdag opeens een reutje overleden, ook hij groeide goed. Meijske was die ochtend wel onrustig, misschien voelde ze het aankomen? Ze heeft met wat likjes afscheid genomen en toen mocht ik het pupje meenemen. De kleine heeft hier een eigen plekje gekregen en Meijske zoekt het pupje niet. De nachten verlopen rustig, Meijske is inmiddels een volleerd moeder. Wat is het instinct van honden toch mooi, ze heeft er geen boekje voor hoeven lezen. ;) Ik slaap nog steeds in de serre, met een bijzonder nachtelijk geluid. Aan de ene kant zijn de pups van Meijske die ik hoor klokken wanneer ze drinken. Aan de andere kant van de serre hoor ik de pups bij Jodie smakken. Er zijn nu nog 3 reutjes met de kleuren donker grauw, zwart en zwart met wat bruin. De reutjes zijn alle drie gereserveerd. Van de 5 teefjes zijn er 2 zwart, 2 zwart met wat bruin en 1 is grauw. De teefjes zijn nog niet allemaal gereserveerd.

   

   

   

 

 

Zondag 4 september 2016

In de afgelopen dagen zijn bij de pupjes de oogjes open gegaan. Zien doen ze nog niet echt, maar hun neusje werkt wel al goed. Zo gauw de pups ruiken dat Meijske bij ze komt, dan beginnen ze piepend rond te lopen. Het is meer een poging tot lopen, ze staan op 4 pootjes en zwalken nog alle kanten op. De pups hebben inmiddels ontdekt waar Meijske de werpkist in komt. Ze liggen bij de ingang te slapen en passen nog net onder de stangen. Zo om de 2 a 3 uur, stapt Meijske de werpkist binnen voor de verzorging van de pups. Ze heeft een eigen schema, waar ik geen invloed op heb. Voor Meijske wordt het al wat krap om te gaan liggen tussen 8 friemelende en om eten roepende puppen. Nog even en de ruimte wordt groter gemaakt. Het is een nestje met veel donker pigment, de 2 grauwe pups zijn het snelst herkenbaar.

   

   

   

 

 

Tijd om de puppen voor te stellen:

 

Kris, zwarte reu

 

Karita, zwartbruine teef

 

Kalle, zwartbruine reu

 

Kovit, grauwe reu

 

Kaeli, zwarte teef

 

Karena, grauwe teef

 

Kirsten, zwarte teef

 

Karo, zwartbruine teef

 

 

Zaterdag 10 september 2016

De werpkist is ontmanteld, de (anti doodlig) stangen zijn weggehaald en de ruimte is groter gemaakt. 8 friemelende pups die rond etenstijd al roepend op zoek gaan naar moeder Meijske, nemen best veel ruimte in. Nog even en de pupren zal nog groter worden gemaakt. De pupjes slapen vooral en het liefst bij de in/ uitgang. Ik vraag me af of dit is omdat ze zo sneller merken wanneer Meijske eraan komt, of dat het daar gewoon koeler is dan op het kleed. Het grote kleed ligt nu een beetje voor niets in de pupruimte. De pupjes krijgen alleen nog melk van Meijske en ik ben benieuwd hoelang ze nog melk blijft geven. De komende week gaan nl de tandjes van de pups doorkomen, er zijn nu al bobbeltjes te voelen.

   

   

 

K-Nest Week 1-4 | K-Nest Week 5-8