J-Nest Week 5-8

 

Omhoog
J-Nest Week 1-4
J-Nest Week 5-8

 

 

Vrijdag 19 augustus 2016

De pups hebben het prima naar hun zin in de pupren, ze zijn rustig. Jodie stapt nog naar believen in en uit bij de pups, ook in de nacht kan ze er nog bij. De pupjes zijn aan het oefenen om zittend te drinken en dat is niet zo eenvoudig. Helemaal niet wanneer Jodie dan net besluit om je billen schoon te maken. Gelukkig voor de pups gaat Jodie er meestal bij liggen. De pupjes zijn vandaag 4 weken jong, hun tandjes zijn scherp. Hun darmen zijn inmiddels zo ontwikkeld dat ze vast voedsel kunnen verdragen. Vandaag hebben de pups dan ook voor het eerst gemalen vlees gekregen en ze vinden het heerlijk! Een waterbak in de pupren is niet zo een succes, de pupjes denken dat het een zwembad is en drinken er nog niet uit.

   

   

   

 

 

De portretfoto's van 19-8

De pupjes gaan steeds meer op echte hondjes lijken, het bruin met zwart wordt steeds duidelijker.

  

Jara, zwartbruine teef

 

Jinta, zwartbruine teef

 

Jade, zwartbruine teef

 

 

Vrijdag 26 augustus 2016

Vorige week is er een begin gemaakt met vlees geven. Vandaag zijn de pups 5 weken en krijgt elke pup 300 gram kvv per dag, verdeeld over 4 maaltijden. Volgens de pups is dit niet genoeg, het eten is snel op. De weegschaal zegt iets anders, het is meer dan genoeg, het zijn dikkertjes. De pupjes zijn er inmiddels aan toe om nieuwe indrukken op te doen, het is mooi weer en ze kunnen naar buiten toe. In de middag is het erg heet, het is ook nooit goed ;)) Dan zijn de pupjes in de pupren in de serre, waar een natte handdoek op de grond ligt om te koelen. Jodie is een aantal keer per dag bij de pups en die mogen dan nog drinken bij haar. Of er nog echt melk uit de tepels komt dat weet ik niet, er wordt vooral veel gesmakt. De tandjes van de puppen zijn nu echt scherp, maar gelukkig bijten ze nog niet zo hard. Nadat de 4 dametjes met elkaar zijn uitgespeeld en de pupjes gaan slapen, wil Jodie liever weer bij de andere honden zijn. 

   

   

   

   

   

 

Zaterdag 3 september 2016

Vrijdag is dierenarts Ruud geweest, om de pupjes hun chip te geven en om ze na te kijken. De entboekjes met de chipgegevens liggen klaar voor volgende week. Dan komt dierenarts Caspar de pups titeren en aan die uitslag kunnen we zien of de pups al een enting nodig hebben. 

   

Jade

 

Jinta

 

Jara

Zodra het buiten donker wordt gaat de drieling naar de serre. In het begin is er wat protest, want ze vinden het buiten veel leuker. De nachten verlopen rustig, ook al is Jodie dan niet meer bij de pups. Om de pups nieuwe indrukken te geven, mochten ze vandaag op het kleine veldje bij het hondenhuis. Jodie heeft de pups daar wegwijs gemaakt en laten zien dat ze door een luikje kunnen. Via dat luikje kunnen de pups er zelf voor kiezen om binnen in het hondenhuis te liggen of om buiten te zijn. Op dat veldje kunnen de pups ook zelf kiezen om kennis te maken met de andere meute honden, die het heel gezellig vinden.

 

   

   

 

 

Filmpje van de drie J-tjes

 

Een portretfoto van slimme pupjes, die er zelf voor kiezen om in de schaduw te gaan liggen.

Jara

 

Jinta

 

Jade

 

 

Vrijdag 9 september 2016

Wat een bofkonten zijn de pups toch met dit mooie weer. Ze vermaken zich buiten uitstekend, sjezen door de tunnel, doen trekspelletjes met het speelgoed en gebruiken het zwembadje alsof het een hele grote waterbak is. Omdat de pupjes nu al 7 weken zijn, zijn ze er aan toe om samen met Jodie verschillende plekken rondom het huis te verkennen. Jodie vindt het helemaal geweldig om met de pups te keten. Het ene moment mogen ze bij haar drinken en dan opeens jumpt ze omhoog. Ze daagt de puppen dan uit om met haar te rennen. De drieling lijkt er qua gedrag al bijna aan toe om naar hun nieuwe eigenaren te vertrekken, maar ze blijven hier nog fijn een week. Dierenarts Caspar is geweest om de drieling te titeren. Ze hebben nog genoeg antistoffen van Jodie en zijn niet geënt. Het advies is om over een aantal weken weer te titeren, voordat er meteen een enting wordt gegeven.

   

   

   

   

 

Vrijdag 16 september 2016

Jemig wat is het heet geweest in de afgelopen week, gewoon te heet om veel met de pups te ondernemen. Overdag zijn de pups op hun veldje gebleven en op de schaduw plek daar, is de grond steeds nat gemaakt voor verkoeling. Het gras is daar nu foetsie, het is een heerlijke koele modderplek geworden voor de pups. In de avond vlak voor zons onder gang, zijn de pups op verschillende plekken rondom het huis op verkenning geweest. Voor meer en andere activiteiten, was het nog veel te warm. Jodie vindt het nog leuk om met haar dochters bezig te zijn, maar niet lang, dan gaan ze alle 4 hun eigen gang weer. Dat is op zich wel fijn, want de pupjes zijn nu 8 weken en vertrekken naar hun nieuwe (t)huis. De puppen zullen Jodie niet missen en Jodie is er wel klaar mee. Vandaag heeft Lara de meute verlaten en morgen vertrekken Elsy en Noega. Ik wens de nieuwe bazen (vast) ontzettend veel plezier met hun pup!

   

   

   

   

   

 

J-Nest Week 1-4 | J-Nest Week 5-8