J-Nest Week 1-4

 

Omhoog
J-Nest Week 1-4
J-Nest Week 5-8

 

 

24 juli 2016

Op vrijdag 22 juli is Jodie een trotse moeder geworden van 3 zwart met bruine dochters! Jodie is na de bevalling naar buiten geweest, heeft lekker gegeten en er was rust in het nest. Zaterdag ochtend vroeg kreeg Jodie weer weeën, toen is er een pup geboren, die al eerder in haar buik was overleden. Omdat ik het niet vertrouwde ben ik met Jodie naar de dierenarts gegaan voor een echo. Een keizersnede bleek nodig en er kwam een reuze pup ter wereld van 800 gram. Ook deze bleek al eerder overleden te zijn. Terug thuis, ging Jodie, nog knikkebollend van de narcose, direct verder met de verzorging van haar pups. Met Jodie gaat het uitstekend, ze eet, drinkt, is alert en lijkt geen last van de wond te hebben. Met de 3 dametjes gaat het geweldig en hun gewichten groeien al goed.

   

   

 
 

Zondag 31 juli 2016

Er is rust in de werpkist, met een goed zorgende moeder Jodie.  Aan het gedrag van Jodie is niet te merken dat ze een keizersnee heeft gehad, ze herstelt goed van de operatie. De pupjes zijn tevreden, ze drinken melk, slapen, drinken weer en zo gaat het dag en nacht door. Ze genieten van de grootste tepels die er zijn en komen dan ook goed aan in gewicht. De 3 meisjes zijn gereserveerd.

   

   

   

 

Zondag 7 augustus 2016

Er is een ruime werpkist en een heerlijk warm kleed, maar wat doen de pups? Ze zoeken de randjes op om te liggen slapen, want daar is het koeler. Als Jodie melk gaat geven, dan ligt zij liever op het kleed. De puppen 'rennen' dan naar haar toe, ze hebben altijd honger. Het 'rennen' is meer dat de pups een poging doen om zich op 4 pootjes vooruit te bewegen. Soms gaat dit rap, maar meestal kiepen ze nog opeens om. In de afgelopen dagen zijn de oogjes open gegaan en de kleur van de ogen is nog blauw. De puppen zien nog vrijwel niets en wij zien de open oogjes ook niet vaak. De meeste tijd zijn de ogen dicht, dan slapen de pups. Dit keer niet veel foto's, het leven van een pup is nog zo saai...  

   

     

 

Het is tijd om de pups voor te stellen, hier zijn de portretfoto's en de namen.

De kleur bruin begint al steeds beter door te komen en zal zich nog meer uitbreiden.

 

Jara, zwartbruine teef

 

Jinta, zwartbruine teef

 

Jade, zwartbruine teef

 

 

Zaterdag 13 augustus 2016

De pupjes vermaken zich prima in de werpkist en hebben er geen behoefte aan om achter mama Jodie de kist uit te klimmen. De dikke dametjes kwamen wel bijna knel te zitten onder de (anti) dood lig stangen en dat zal maar echt gebeuren pff De pups zijn dus verhuisd naar een andere puppy ruimte in de serre en ze lijken het ook daar, prima naar hun zin te hebben. Wanneer Jodie niet buiten is, dan is ze in dezelfde ruimte als de pups. Ze kan dag en nacht naar believen de ren in en uit gaan, om te voeden en de pups te poetsen. De pauzes tussen de melkvoedingen wordt groter en Jodie ligt dan ook rustig een aantal uur naast de pupren te slapen. De pupjes hebben elkaar ontdekt, er wordt in elkaar ‘gehapt’. Ook zijn ze het grommen en blaffen aan het oefenen, wat grappig is om te horen. De tandjes zijn nu aan het doorkomen, je voelt bobbeltjes in de bekkies. Gelukkig voor Jodie zijn de tandjes nu nog niet scherp en wil ze melk blijven geven.

   

   

   

 

J-Nest Week 1-4 | J-Nest Week 5-8