I-Nest Week 5-8

 

Omhoog
I-Nest Week 1-4
I-Nest Week 5-8

 

 

Zondag 3 april 2016

Hoera het is mooi weer, de pupjes zijn oud genoeg en ze mogen naar buiten! Joke kwam op bezoek om met haar camera te oefenen. Hoe stel ik mijn camera in, om een bewegend beeld scherp op de foto te krijgen. Pupjes zijn ideaal als proefmodel, dank je wel Joke!

 

 

 

 

 

 

Het leven van een pup kan heerlijk zijn en helemaal met mooi weer op het pupveldje. Ze spelen, slapen,  krijgen bezoek, eten, spelen, slapen en spelen nog een keer. Zo komen de pups de dag door, tot de avond aan breekt en ze terug in de pupren en de serre moeten. Protest klinkt, maar gelukkig leggen ze zich hier nog snel bij neer. De pups en ik duimen dat dit prachtige weer nog een hele tijd blijft. 

 

 

 

 

 

Maandag 11 april 2016

Het is een drukke periode met veel bezoek geweest en jeetje, wat is het soms toch moeilijk om je voorkeur aan te geven tussen al die grauwe heren. De pups zijn allemaal leuk, lief en schattig. Met regenachtig weer zitten we in de serre en met goed weer heerlijk op het pupveld. Je kan echt merken dat de puppen genieten om buiten meer ruimte te hebben en ze zijn steeds handiger aan het worden met het graven van kuilen en het los maken van veters. Vorige week is er ook 2 keer een dierenarts geweest voor de pups. Onze vertrouwde dierenarts Ruud is geweest om de pups na te kijken en te chippen, alle pups zijn gezond. Jammer genoeg heeft Ruud nog geen ervaring met titeren en daar is later in de week Caspar Broekman uit Amsterdam voor geweest. De pups hebben nog genoeg antistoffen van Sanna bij zich en zijn nu niet geŽnt. De titeruitslag staat natuurlijk in het entboekje genoteerd. De melk van Sanna is ingedroogd, er valt bij haar niets meer te drinken voor de pups en daar heeft Sanna een oplossing voor. Een nieuwe fase is aangebroken, want na het ontbijt geeft Sanna haar eten aan de pups terug. Dat is geen smakelijk gezicht, maar wel heel natuurlijk gedrag. De pupjes krijgen geen pupmelk meer, alleen nog kompleet vers vlees. Ze eten nu hetzelfde als de andere meute honden, maar dan 4 keer op een dag. 

 

 

Zaterdag 16 april 2016

Aan het begin van de week is er weer een mestonderzoek gedaan en dit keer zijn er wormeneitjes gevonden in de ontlasting van de pups. De puppen hebben een wormenkuur gekregen en dat was gelijk te merken. Hun ontlasting veranderde in een slappe bende, maar ach .. het is voor een goed doel. Het is toch wel een bezige week geworden. Dinsdag heeft Irene naar de karakters van de pups gekeken, dit hebben we samen door genomen. De pups vonden het best spannend om op een vreemd plekje te zijn, ze hebben zich prima gedragen. Woensdag was een rare dag qua het weer en de pups zijn regelmatig van buiten naar binnen verhuisd, wat toch wel vermoeiend voor ze is. Donderdag zijn de pups op stap geweest, ze hebben een autorit gemaakt naar Inge.

 

 

 

 

Na een knuffelsessie in de auto, zijn we terug naar huis gegaan. Ik kan niet zeggen dat de pups autorijden leuk vinden, maar we konden elkaar nog verstaan. Minder leuk nieuws is dat een pup een pootje ontziet, hij wil er opeens niet goed op staan. Tijdens het dierenarts bezoek heeft hij een injectie gekregen en we moeten nu even afwachten tot die werkt. De eigenaar is al op de hoogte gebracht. De puppen en Sanna vermaken zich nog prima. Tussen het spelen door worden de pups af en toe nog door Sanna 'opgevoed'.

 

Vrijdag hebben we een rustdag gehouden en hebben de pups bezoek gekregen van de Heer Kip. Na een ogenblik van verbijsterd luisteren en kijken, heb ik de Heer Kip nog net op tijd kunnen redden. Een paar pups zette hun tandjes in Heer kip en wilde er met hem vandoor, sorry Joke! Zo vliegt de tijd voorbij en nog zijn er geen nieuwe portretfotoís gemaakt.

 

 

Zondag 24 april

De laatste dagen en de laatste pupjes in de meute. Nadat het laatste pupje was vertrokken hebben Sanna en ik een rondje gelopen naar alle plekjes waar de pups zijn geweest. Het is goed zo, Sanna heeft haar pups niet gezocht. De puppytijd is voorbij gevlogen.

Alle pups en eigenaren, ontzettend veel plezier met elkaar en tot horens!

 

 

 
 
 

 

I-Nest Week 1-4 | I-Nest Week 5-8