H-Nest Week 5-8

 

Omhoog
H-Nest Dracht
H-Nest Week 1-4
H-Nest Week 5-8

 

 

Woensdag 23 september 2015

De pups zijn vandaag 4 weken en 1 dag jong. Er is vaker een moment dat ze even wakker zijn, dan happen ze wat in elkaar of onderzoeken het speelgoed. De afgelopen dagen waren er nestbezoeken en gelukkig zijn de pups elke keer even wakker geweest, dat is natuurlijk veel leuker dan naar slapende pupjes kijken. De pups zijn al redelijk krantzindelijk, na het slapen is hun eerste gang naar de krantenhoek. De meeste behoefte wordt dus al op de kranten gedaan, een enkele plas net ernaast of op het kleed. De puppen zijn erg braaf en klimmen niet de pupren uit, daardoor kan de ingang nog laag zijn. Jodie kan zo dag en nacht zelf bepalen wanneer ze bij de pups wil zijn in de ren, of er naast. Jodie bekijkt nog steeds zelf wanneer ze de pups melk geeft, daar heb ik helemaal geen invloed op. De pupjes gaan nu bij gevoerd worden met KVV (Kompleet Vers Vlees) en de eerste hapjes die ze kregen vonden ze heerlijk. De hoeveelheid kvv gaan we de komende dagen rustig opbouwen, zodat de darmen aan vast voedsel wennen. 

    

    

    

    

    

 

 

Donderdag 1 oktober 2015

 

Het is droog, de zon schijnt en er is een aangename temperatuur. De pups vermaken zich nog prima in de puppyren ... denk ik. Jodie denkt daar anders over en loopt heen en weer van de serre naar het pup grasveld. Oke Jodie, jij je zin, we zien wel of de pups er al iets aan hebben om buiten te zijn. En ja hoor, de pups voelen zich snel thuis in de grote ruimte. Jodie heeft daar heerlijk de ruimte om melk te geven en verder te moederen. De foto's geven een indruk van een wakker moment van de pups. Zijn de pups moe, dan heeft Jodie ze vanaf dag 1 geleerd om onder het afdak in de schaduw te gaan slapen. Voor het bezoek is dat geen handige plek om de pups te zien, maar het is niet anders.

 De puppen krijgen hun eten, de kvv in eigen bakjes en de bakjes worden steeds sneller leeg gegeten. Het is elke keer wel opletten dat de langzame eters ook de kans krijgen om hun bakje rustig leeg te eten. Vandaag zat er iets extra's op hun vlees, een wormenkuur en geen van de pups heeft daar erg in gehad, het is lekker opgegeten.

    

    

    

 

De portretfoto's

Wat is het toch moeilijk om even stil te zitten voor de foto, maar de foto's zijn weer redelijk gelukt! Priscilla bedankt voor je hulp.

Hinrik, zwartbruine reu

 

Hinke, zwartbruine teef

 

Hella, zwartbruine teef

 

Haja, zwartbruine teef

 

Halo, zwartbruine teef

 

Husa, zwartbruine teef

 

Hotze, zwartbruine reu

 

 

 

8 oktober 2015

De pups komen op verschillende plekken rondom het huis en gisteren was het voor het grootste deel een terras dag. Was het droog, dan konden de pups het terras op en kwam er opeens een bui, dan konden ze snel naar binnen. Aan het einde van de middag zijn de pups nog even op het pup grasveld geweest en daar zijn de puppen toch nog overvallen door een bui. In het kader van de socialisatie en de winter die er aan komt, is het niet zo erg dat de pups een keer nat zijn geworden, gelukkig is het niet zo koud. Jodie vindt het nog steeds heerlijk om met de pups bezig te zijn. Eerst mogen ze uitgebreid drinken en dat klinkt als 'smak smak smak smak', ze heef volgens mij vrijwel geen melk meer. Na het drinken wordt er opgevoed op een zachte en relaxte manier. Een pup speeltje gebruikt Jodie om de pups het verschil uit te leggen tussen mijn en dijn. De schuifpui van de serre staat al die tijd open, maar moe van het bezig zijn kruipen de pups onder de tuinmeubels om uit te rusten.  

    

    

    

    

    

 

De portretfoto's zijn gemaakt tijdens  het huisbezoek van de dierenarts. Hij heeft alle pups nagekeken in de oortjes, de oogjes en het gebit. De hartjes zijn beluistert, er is naar een lies breukje gevoeld etc.  Alle pups zijn gezond verklaard en ze hebben hun enting en chip gekregen.

 

Hinrik, zwartbruine reu

 

Hinke, zwartbruine teef

 

Hella, zwartbruine teef

 

Haja, zwartbruine teef

 

Halo, zwartbruine teef

 

Husa, zwartbruine teef

 

Hotze, zwartbruine reu

 

 

17 oktober 2015

De laatste nestperiode was er regen en zonneschijn. Aan de hand van het weer zijn de pups wisselend buiten of in de serre. Al het speelgoed is uitgebreid getest en Jodie heeft de laatste opvoeding gegeven. De pups zijn er echt weer aan toe om naar hun nieuwe thuis te gaan om 1 op 1 opgevoed te worden en om nieuwe ervaringen op te doen. Ik wens iedereen ontzettend veel plezier en geluk met de pup!

    

   

   

   

H-Nest Dracht | H-Nest Week 1-4 | H-Nest Week 5-8