H-Nest Week 1-4

 

Omhoog
H-Nest Dracht
H-Nest Week 1-4
H-Nest Week 5-8

 

 

Dinsdag 1 september 2015

De pups zijn een week geleden geboren en het gaat goed met ze. Hun gewicht groeit vanaf dag 1 flink door en ze gaan al buik schuifelend naar mama Jodie toe wanneer ze willen drinken. Jodie wil nu uit zichzelf weleens de werpkist verlaten om haar poten te strekken. De puppen blijven bij elkaar achter in de werpkist en slapen rustig door. De puppen eten en slapen, eten en slapen, verder valt er eigenlijk nog weinig te vertellen.

    

    

    

    

 

De portretfoto's

 

Hinrik, zwartbruine reu

 

Hinke, zwartbruine teef

 

Hella, zwartbruine teef

 

Haja, zwartbruine teef

 

Halo, zwartbruine teef

 

Husa, zwartbruine teef

 

Hotze, zwartbruine reu

 

 

Vrijdag 11 september 2015

Het nazomer zonnetje schijn heerlijk in de serre, waardoor er geen warmtelamp nodig is. Nu de pups groter worden is het klimmen en klauteren om een tepel te bemachtigen. Het lukt elke keer weer, Jodie heeft voldoende tepels voor de 7 pups. Bij alle puppen zijn inmiddels de oogjes open gegaan en die zijn nog blauw. De komende weken gaat die blauwe gloed weg en kunnen de pups steeds beter zien. Zo van de bovenkant lijken de pups zwart, maar het bruin is steeds beter zichtbaar. De pups hebben alleen nog maar melk nodig van Jodie en de pauze's tussen het melk geven wordt groter. Een paar keer per dag is Jodie dus weer heerlijk buiten met de andere honden. Voor het opvoeden zijn de pups nog te jong, dit komt later. Nu is de grootste bezigheid van de pups nog .. slapen.

    

    

    

    

 

Donderdag 17 september 2015

De leeftijd van de pups is vandaag 3 weken en 2 dagen. De werpkist met stangen is weg gehaald en vandaag is zelfs de puppyruimte een stukje groter gemaakt. Jodie heeft zo meer ruimte wanneer ze bij haar pups rond wandelt om te zien of het goed gaat. Over het algemeen zijn de pups heel tevreden en slapen ze veel. Ze gaan nu wel in de gaten krijgen waar hun moeder binnen komt en weer weg gaat, op die plek zie je nu soms een 'kluitje' pups. Wanneer Jodie niet in de puppyren of buiten is, dan kan je haar vlakbij de ingang van de ren in de mand te vinden. Het lichaam van de pups is zich aan het voorbereiden op vast voedsel, de tandjes zijn nu aan het door komen en vooral de hoektandjes voelen al scherp aan. Jodie lijkt daar nog geen last van te hebben, ze blijft de pups regelmatig melk geven en de gewichtjes zijn in stijgende lijn. De puppen gaan meer en meer op geluid reageren en gaan dat zelf ook steeds meer maken. Zo hier en daar hoor je een grom of meeuwachtig geluid, echt blaffen is het nog niet. 

    

    

    

    

 

 

De portretfoto's

Het bruin gaat steeds meer doorkomen.

 

Hinrik, zwartbruine reu

 

Hinke, zwartbruine teef

 

Hella, zwartbruine teef

 

Haja, zwartbruine teef

 

Halo, zwartbruine teef

 

Husa, zwartbruine teef

 

Hotze, zwartbruine reu

 

H-Nest Dracht | H-Nest Week 1-4 | H-Nest Week 5-8