G-Nest Week 5-8

 

Omhoog
G-Nest Dracht
G-Nest Week 1-4
G-Nest Week 5-8

 

 

Zaterdag 1 augustus 2015

De pups zijn gisteren voor het eerst buiten geweest en Loek heeft ze wegwijs gemaakt op het pupveld. Zo weten de puppen nu waar de bench staat onder het afdak, waar het schuilhok is bij de ingang en waar de waterbak staat. De pups zijn nog voornamelijk bezig met het verkennen van het veldje, spelen met elkaar en slapen na alle nieuwigheden. Het was gisteravond en vannacht heel stil in de serre, de pups waren al slapend druk bezig om al hun nieuwe indrukken te verwerken. In de afgelopen dagen zijn de pups overgaan van puppymelk naar vast voedsel. Ze krijgen nu 4 maal daags Kompleet Vers Vlees (KVV) te eten. Het is elke keer weer mooi om te zien dat de pups geen kvv hoeven leren te eten, er lijkt juist altijd tekort te zijn. Loek geeft nog minimaal melk en heeft nu andere dingen aan haar hoofd. De pups moeten opgevoed worden ..

    

    

    

    

 

 

De portretfoto's

 

Gusta, zwarte teef

 

Goser, zwarte reu

 

Gertie, zwartbruine teef

 

Geeske, zwartbruine teef

 

Gwenda, zwartbruine teef

 

Gowan, zwartbruine reu

 

Gonda, zwarte teef

 

Gabber, zwarte reu

 

Grundo, zwartbruine reu

Ontzettend bedankt Joke, voor het maken van deze mooie foto's!

 

 

Maandag 10 augustus 2015

De pups zijn inmiddels helemaal thuis op het pupveld en met dit mooie weer vermaken ze zich daar prima. In de middag maak ik het grasveld nat, zodat de puppen koel kunnen liggen en zo wennen ze ook meteen aan regen. De rond spetterende druppels worden nog niet door allemaal zo op prijs gesteld. Een eigen gegraven kuil vol met water, of spelen met de tuinslang is wel weer leuk. In de afgelopen week hebben de puppen een wormenkuur gekregen waardoor hun ontlasting wat slapjes was, maar dat is nu weer in orde. Loek wil een paar keer per dag op inspectie bij de pups. Ze loopt dan een rondje, wast een aantal pups en zegt: tot zo! waarna ze het pupveld verlaat om in de serre heerlijk te relaxen. De puppen weten al heel goed dat ze nu niet meer mogen drinken bij Loek en doen daar dan ook geen poging meer voor. Wat is de hondentaal onderling toch mooi.  

    

    

    

    

    

 

De portretfoto's

Joke heeft de foto's weer gemaakt en ik mocht de pups in het mandje zien te houden ;-)

De oortjes zijn al in beweging en gaan alle kanten op staan.

Gusta, zwarte teef

 

Goser, zwarte reu

 

Gertie, zwartbruine teef

 

Geeske, zwartbruine teef

 

Gwenda, zwartbruine teef

 

Gowan, zwartbruine reu

 

Gonda, zwarte teef

 

Gabber, zwarte reu

 

Grundo, zwartbruine reu

 

 

Maandag 17 augustus 2015

De pups zijn morgen 7 weken en wanneer ze echt wakker zijn, dan zijn ze er ook. Er wordt op het pupveld rond gecrost, in de tunnel zijn ze aan het bekvechten en de deksel met diverse ballen wordt gebruikt om in te liggen, of te spelen. Het bezoek wordt begroet en voeten, vooral de veters zijn hartstikke leuk. Vrijdag is de dierenarts geweest, de pups zijn nagekeken en gezond bevonden. Ze hebben hun enting en chip gekregen, dat bij een aantal gepiep gaf .. dit was dus niet zo leuk. De komende week krijgen de puppen nog een wormenkuur en rond het weekend wordt het alweer iets stiller in de meute.

    

    

    

    

    

 

 

De portretfoto's

Op zondag, net voordat de regen begon, zijn de foto's genomen. De oortjes van de pups veranderen erg snel van stand, vandaag had Gonda beide oortjes rechtop staan. 

 

Gusta, zwarte teef

 

Goser, zwarte reu

 

Gertie, zwartbruine teef

 

Geeske, zwartbruine teef

 

Gwenda, zwartbruine teef

 

Gowan, zwartbruine reu

 

Gonda, zwarte teef

 

Gabber, zwarte reu

 

Grundo, zwartbruine reu

 

 

Dinsdag 25 augustus 2015

Na een paar dagen regen werd het weer warm. De pups hadden daar behoorlijk veel last van tijdens het uitstapje op het veld naar de weg toe. Hun tong werd steeds langer tijdens het hijgen om verkoeling en een aantal ging in de schaduw tussen de struiken liggen. Het speelveld van de pups is een speeltuin geworden en de pups klauteren overal in, onderdoor en overheen. De puppen zijn ondernemend en worden pup stout, het is tijd dat ze eigen aandacht gaan krijgen. In het afgelopen weekend zijn er 6 pups met hun eigenaar mee gegaan naar hun nieuwe thuis. Gijs, ChloŽ en Miloe blijven hier wat langer en verkennen nog meer plekken in de meute.

    

    

    

    

    

    

    

De bazen van Senna, Harley, Noortje, Gaya, Gozer en Mick, wens ik een fantastische tijd met veel plezier toe! Ik hoop nog vaak een bericht te krijgen over de pup, hun welzijn en de verdere avonturen.

G-Nest Dracht | G-Nest Week 1-4 | G-Nest Week 5-8