G-Nest Week 1-4

 

Omhoog
G-Nest Dracht
G-Nest Week 1-4
G-Nest Week 5-8

 

 

Zaterdag 4 juli 2015

Op dinsdag is de bevalling van Loek begonnen en in de vroege ochtend van woensdag kwam het laatste pupje op de wereld, het was alweer licht buiten. Het zijn 9 pups geworden, 4 reutjes en 5 teefjes. De geboortedatum van de pups is 30 juni, want op die dag en avond zijn de meeste pups geboren. De pups lijken zo op de foto's allemaal zwart, maar dat zijn ze echt niet allemaal. 5 pups zijn zwart met bruin en de bruine kleur gaat in de loop van de weken steeds meer zichtbaar worden. Bij de volgende update proberen we aparte pup foto's te plaatsen met hun geboorte naam en kleur.

 Met Loek en de pups gaat het goed! Loek ligt wel regelmatig te hijgen, ze heeft het heet en dat is gezien de buiten temperatuur van rond de 30 graden niet vreemd. Om te koelen maak ik de voetzolen van Loek nat en dat lijkt te helpen. Het kleed is ook uit de werpkist geweest om te zien of de kale vloer meer koelte geeft, maar dat was geen succes. Loek ging de pups over brengen naar de bank, haar kinders moeten wel zacht liggen ja, dus het kleed kwam vlug terug.

    

    

    

    

 

 

Vrijdag 10 juli 2015

De pups zijn nu 10 dagen en het gaat heel goed met ze, Loek is een zorgzame moeder. Wanneer ze even naar buiten toe gaat dan laat ze de pups keurig op een hoopje achter. De puppen blijven braaf slapen totdat Loek het etenstijd vindt en de werpkist weer in stapt. De pups merken dit op en tijgeren naar Loek toe. Het gebeurt nog zelden dat er een pup verdwaald in de werpkist en dat die bij Loek gelegd moet worden. Als de buikjes vol zijn gedronken dan vallen de pups direct in slaap tot de volgende etensronde. De ogen van de pupjes zijn nog dicht, een dezer dagen komen er spleetjes, waarna ze langzaam verder open gaan. Er gebeurd verder nog niet zoveel in de werpkist. Het leven van de pups bestaat uit slapen, eten, slapen, eten, slapen, eten, eigenlijk nog heel saai.

    

    

    

    

 

 

De portretfoto's

 

Gusta, zwarte teef

 

Goser, zwarte reu

Gertie, zwartbruine teef

 

Geeske, zwartbruine teef

Gwenda, zwartbruine teef

 

Gowan, zwartbruine reu

Gonda, zwarte teef

 

Gabber, zwarte reu

 

Grundo, zwartbruine reu

In het nestje van Loek zijn nog pups beschikbaar, zie de pagina Pups.

 

 

 

Donderdag 16 juli 2015

De oogjes van de pups zijn open gegaan. en de kleur daarvan is nu nog bij allemaal donker blauw. De puppen gaan zich anders bewegen, ze proberen op hun pootjes te staan. Ze lopen er nog niet echt stevig op en na een paar stapjes kiepen ze dan ook om. Loek komt regelmatig in de werpkist kijken of alles goed gaat. De pups ruiken dat, worden wakker en komen in beweging op zoek naar Loek. Pups hebben altijd honger en dat roepen ze naar Loek, het klinkt net als een stel zeemeeuwen. Wanneer Loek dan besluit dat het echt etenstijd is, dan stormt de negenling op haar af. Loek ondergaat dit gelaten, ze wast eerst de pups en dan gaat de melk stromen. Ongeveer om het uur krijgen de pups eten, Loek regelt dit helemaal zelf. Tussen de maaltijden door ligt Loek graag op de bank of maakt ze een ommetje in de tuin.

     

    

    

    

    

 

 

 

Zaterdag 25 juli 2015

De pupjes zijn nu ruim 3 weken oud, ze groeien groter en hebben meer ruimte nodig. Nou, eigenlijk niet alleen de pups, Loek vindt het onderhand ook wel fijn om meer ruimte te hebben. De werpkist en stangen zijn dus weg gehaald en in de komende tijd kan de pupren ruimte nog groter gemaakt worden. Bij de puppen zijn de tandjes aan het doorkomen en dat is niet zo leuk voor Loek. Ook omdat ik zelf 9 pups voor Loek wel veel vind om te voederen, ben ik begonnen om puppymelk erbij te geven. De pupjes hadden heel snel door hoe ze hun tong moesten gebruiken om de melk op te likken. De ontlasting van de pupjes is nu heel wisselend van structuur en kleur, er is daaraan echt verschil te zien in de melk die ze op hebben.  Wanneer de pups wakker zijn dan gaan ze elkaar ontdekken en dan 'happen' ze wat in elkaar. Hun neusje werkt al goed en wanneer ze mama Loek ruiken, dan gaan ze naar de in/uitgang toe en roepen ze: Honger! Loek geeft aan het geroep niet altijd gelijk toe om melk te gaan geven. Haar pups moeten wachten tot ze zelf vindt dat het tijd is. Na wat gepiep en spelen met elkaar is het negental weer moe en vallen ze in slaap.

    

    

    

    

    

    

 

 

De portretfoto's

Joke heeft vandaag de leuke portret foto's gemaakt, dank je wel!

 

Gusta, zwarte teef

 

Goser, zwarte reu

 

Gertie, zwartbruine teef

 

Geeske, zwartbruine teef

 

Gwenda, zwartbruine teef

 

Gowan, zwartbruine reu

 

Gonda, zwarte teef

 

Gabber, zwarte reu

 

Grundo, zwartbruine reu

 

 
 
   
   
   
   
 
 

G-Nest Dracht | G-Nest Week 1-4 | G-Nest Week 5-8