C-Nest 2021

 

Welkom bij v. Marjan's meute
Nieuws
Info over mezelf
Honden
C-Nest 2021
Pups

 

 

Zondag 11 juli 2021

Hoera, de drieling van Miloe en Kay is donderdag 8 juli geboren! In de voorbereiding naar de bevalling toe heeft een speeltje mogen helpen. Om 1 uur 's nachts werd de eerste pup geboren en na de derde pup ging Miloe slapen. Ik dacht dat eerst dat ze een pauze nam, maar het bleef stil. In de middag is voor de zekerheid een rontgenfoto genomen en Miloe bleek leeg te zijn. Het prachtige nestje bestaat uit 2 reutjes en 1 teefje. De kleur van de drieling is grauw-bruin. Met Miloe en de pupjes gaat het heel goed!

     

     

     

     

     

 

Zondag 18 juli 2021

Dik, dikker en dikst zijn de pups van Miloe, dus dat is fijn nieuws. Ze slapen, rollen zich om, slapen, eten en slapen verder. Miloe heeft het snel te warm bij de pups, ze hijgt heel wat af en neemt dan een afkoel periode op de koelere vloer. Behalve dat het goed gaat, valt er op dit moment verder niets te vertellen.

     

     

     

     

     

 

Zaterdag 24 juli 2021

De gewichtsgroei zit er goed in bij de pups en de ruimte onder de stangen wordt te krap. De stangen zijn daarom weggehaald en zo heeft Miloe ook meer ruimte om te liggen. De oogjes zijn nu open en de pups lijken hun behoefte al naast het kleed te willen doen. Tijdens de herinrichting met ook kranten erbij, slaapt de drieling gewoon door.

     

     

     

     

     

     

     

 

Zaterdag 31 juli 2021

Zit je lekker met de pups te kroelen, komt opeens Miloe er ook bij en natuurlijk met een speeltje. De aandacht van de pups is gelijk bij hun moeder, want die heeft hun eten bij zich. Ze proberen zelfs al zittend te drinken, maar Miloe blijft daarvoor niet lang genoeg staan. De pups kunnen met hun dikke lijfjes al rap achter hun moeder aan rennen. Miloe kijkt de ren na of alles netjes is, geeft de pups een lik en gaat dan liggen. Niet voor lang, want een ander plekje lijkt prettiger te liggen om de pups te voeden. De tandjes van de pups zijn aan het doorkomen. Miloe zal de binnenkort de melkgift gaan afbouwen, ze bepaalt zelf wanneer.

     

     

     

     

     

     

     

 

Zaterdag 7 augustus 2021

De pups zijn alweer 4 weken en in een ander pupverblijf gaan wonen. Ze zijn gelijk de ren gaan herinrichten en willen graag dat de mand en hun waterbak niet tegen een rand aan staat. Miloe ligt graag in de mand als ze bij de pups is en ligt daar ook als ze melk geeft. Dat lijkt me niet handig drinken voor de pups, terwijl je achterlijf uit de mand ligt, maar die lijken er geen probleem mee te hebben. Melk drinken uit een schaal gaat goed, maar niet vlot. De pups nemen het uit beleefdheid omdat ik het heb neergezet, maar lijken nog genoeg te hebben aan de melk van Miloe. De kvv lijkt de pups beter te smaken, dus met de melk ben ik al rap gestopt.

     

     

     

     

     

 

 

De portretfoto's en de namen, was voor de eerste keer naar buiten.

 

Coen, grauwe reu

 

Caat, grauwe teef

 

Cris, grauwe reu

 

 

Zaterdag 14 augustus

De vele regen is eindelijk voorbij en de pups kunnen naar buiten. Ze lopen al snel over het hele pupveld rond en ook nu weer, is de tunnel het favorite speelgoed. De drieling eet netjes en (nog) langzaam, ze krijgen de kvv in een schaal en die gaat toch wel leeg. De 3 wolbaaltjes lijken op speelgoed hondjes met hele scherpe tandjes.

     

      

     

     

     

     

     

     

     

 

Donderdag 26 augustus 2021

Het weer blijft kwakkelig, de pups verhuizen van binnen naar buiten en weer terug. Op het grote pupveld zijn ze bijna uitgekeken, dus elke dag wordt er iets nieuws gedaan. Zo hebben ze op het veldje bij het hondenhuis mogen spelen. Door het luikje heen en weer lopen, vinden ze een groot succes. Op het grote veld wandelen is ook leuk en in de struiken kan je heerlijk scharrelen. Dit is de laatste week dat de pups hier zijn.

     

     

     

     

     

     

     

 

 

De portretfoto's van week 7

 

Coen-Mace, grauwe reu

 

Caat-Rana, grauwe teef

 

Cris-Cody, grauwe reu

 

   
   
 
 

Welkom bij v. Marjan's meute | Nieuws | Info over mezelf | Honden | C-Nest 2021 | Pups