B-Nest 2021

 

Welkom bij v. Marjan's meute
Nieuws
Info over mezelf
Honden
B-Nest 2021
C-Nest 2021
Pups

 

 

Donderdag 10 juni 2021

Op maandagochtend 7 juni, zijn de 6 pups van Nanook en Floyd geboren! De eerste pup kwam om 5:15 uur, een reutje. De laatste pup kwam om 9:30 uur op de wereld. Er zijn 5 reutjes en er is 1 teefje, in de kleuren grauw-bruin en zwart-bruin. Volgens mij heb ik iedereen inmiddels benaderd die op de wachtlijst stond. Met Nanook en de pupjes gaat het heel goed, vanaf dag 1 groeien ze al in gewicht. De eerste dag is de warmtelamp aan geweest, maar dat is met dit weer nu al niet meer nodig. Nanook ligt de hele dag bij de pups en de pups slapen, drinken en slapen.

     

     

     

     

 

Dinsdag 15 juni 2021

Nanook ligt niet meer constant bij de pups, ze ligt dan naast de werpkist. Ze blijft daar alert en wanneer nodig neemt ze de verzorging weer op zich. De pups hoor je niet, ze zijn tevreden en wegen nu allemaal meer dan 1 kilo. Het leven van de pups bestaat alleen nog maar uit eten en slapen.

     

     

5 pups op een rijtje en het zijn de reutjes. 4 reutjes zijn grauw-bruin en 1 reutje en het teefje zijn zwart-bruin

     

De slaaptijd is voorbij. Nanook komt 'wassen' en eten geven.

     

     

     

     

     

 

Dinsdag 22 juni 2021

De pups zijn vandaag 15 dagen geleden geboren. Ook als Nanook niet in de werpkist is, dan houdt ze haar pups in de gaten. Soms vindt ze het nodig om bij de pups alleen een inspectie te doen en geeft dan geen eten. De pups leggen zich hier al snel bij neer en gaan weer slapen. Bij de pups kunnen de oogjes inmiddels open, daar wordt nog weinig gebruik van gemaakt. In de werpruimte zijn de stangen weg gehaald en er liggen kranten, voor het begin van de zindelijkheid. De pups worden regelmatig gewogen en het gaat heel goed met ze.

     

     

     

     

     

     

     

 

Dinsdag 29 juni 2021

Bij de pups zijn de tandjes aan het doorkomen en Nanook lijkt daar geen last van te hebben. Wat ze wel heel naar vindt is als er een pup vals zuigt, ze staat dan op en gaat de pupren uit. De melkgift is ze aan het afbouwen en de pups krijgen van mij een paar keer per dag pupmelk. Zomaar opeens zijn de pups even wakker, ze doen een plas op de krant of het kleed. Dat lijkt ze nog niet veel uit te maken, als je moet, tja dan moet je en meteen. De speeltjes in de ren zijn lastige obstakels om overheen te klimmen, verder doen ze er nog niet veel mee. Na wat in elkaar gehapt te hebben, vallen de pups weer in slaap. Nanook lijkt de pups op deze leeftijd saai te vinden, ze hoeft er niet meer de hele dag bij te zijn om eten te geven en de pups zijn nog te jong om mee te spelen of op te voeden.

     

     

     

     

     

     

     

 

De portretfoto's

 

Baps, zwartbruine teef

 

Bommel, grauwe reu

 

Boender, grauwe reu

 

Borus, zwartbruine reu

 

Bengel, grauwe reu

 

Bikkel, grauwe reu

 

 

Dinsdag 6 juli 2021

Een week met een aantal veranderingen. De pups wilde de speen niet meer met melk drinken. Ze schakelde zonder drinkproblemen over naar melk lebberen uit een grote schaal. De pups hebben geproefd van de kvv en dat is zoals verwacht ..jammie! Een wormenkuur hebben de pups gekregen in een bakje met kvv. Hun ontlasting is helaas niet helemaal stevig, maar dat komt later ook weer goed. Om rustig te kunnen wennen zijn de pups en Nanook vast verhuisd naar de serre, daar zijn ze dichter bij het pupveldje.

     

     

     

     

     

     

     

     

 

Dinsdag 13 juli 2021

Jeetje wat gaat het snel! Zo zetten de pups voor de eerste keer hun pootjes op het gras en binnen een paar dagen rennen ze rond. Moeder Nanook wil er niet meer steeds bij te zijn en zonder haar vermaken de stoere pups zich ook prima. Na het spelen gaan de pups richting het afdakje om te rusten. Wanneer het tijd is om weer binnen te komen, dan klinkt er nu al protest vanuit de ren. Het is buiten al veel leuker en ik kan ze geen ongelijk geven.

     

     

     

     

     

     

     

 

Maandag 19 juli 2021

De zesling is een geweldig ondernemend stel, ze steken overal hun neus in. Die zit regelmatig onder het zand, eten of aarde, want graven kunnen ze ook al. Ze vinden alles leuk, behalve het wachten op eten. Ze roepen dan; schiet op! En voordat je met je ogen kan knipperen is het op. Ik denk dan maar zo, pups die nooit genoeg hebben, dat is een gezond teken. Het pupveld is iedere dag anders ingericht en de ontdekkingstocht gaat spelenderwijs. Dit is een periode van nestbezoeken en de voorkeur pups worden aangegeven. Het is een spannende tijd en over de roepnamen wordt al volop nagedacht. Het vertelsel hou ik kort, foto’s kijken is veel leuker!

     

     

     

     

     

De nacht begint en de pups slapen voor een nieuwe dag met avonturen.

     

 

 

De portretfoto's van week 7

Baps-Doeslief, zwartbruine teef

 

Bommel-Ewan, grauwe reu

 

Boender-Bodhi, grauwe reu

 

Borus-Roef, zwartbruine reu

 

Bengel-Kodi, grauwe reu

 

Bikkel-Luca, grauwe reu

 

 

Dinsdag 27 juli 2021

De roepnamen zijn bekend en die zijn hierboven bij de portretfoto's gezet. De pups hebben het al snel warm en slapen dan veel, wat niet zo leuk voor het bezoek is. Op de koelere momenten van een dag, gaan de pups op stap. Ze waaieren in een groepje uit en komen regelmatig terug om vrolijk gedag te zeggen. Op het filmpje is zo'n uitstapje te zien. De goede gesprekken van de pups levert steeds meer discussie op, daarna wordt er weer vrede gesloten. Het is hier nog een paar dagen plezier maken en dan vertrekken de pups alweer.

     

     

     

     

     

     

 

Filmpje

 

 

 
 
 

Welkom bij v. Marjan's meute | Nieuws | Info over mezelf | Honden | B-Nest 2021 | C-Nest 2021 | Pups