A-Nest 2021

 

Welkom bij v. Marjan's meute
Nieuws
Info over mezelf
Honden
B-Nest 2021
Pups

 

 

In de nacht van zondag naar maandag 18 januari zijn de pupjes van Jackie en Kay geboren! De eerste pup kwam ter wereld op het bed en na wat aandringen bij Jackie, verhuisde ze met de pup mee naar de werpkist. De bevalling verliep voorspoedig, zo om het anderhalf uur werd er een pup geboren. Op maandagochtend was Jackie de trotse moeder van 7 pups, 6 reutjes en 1 teefje. Door de rode warmtelamp twijfel ik nog of er 2 reutjes zwart met bruin zijn. De andere 5 pups hebben in ieder geval de kleur grauw. De eerste dagen na de geboorte van de pups wilde Jackie met veel moeite even snel naar buiten om haar behoefte te doen. Nu wandelt ze uit zichzelf mee naar buiten en bij binnenkomst is er een snelle bed inspectie. Jackie is enorm zorgzaam voor de pups en ligt er relaxed bij. De pupjes groeien iedere dag in gewicht.

 

Klik op de foto's voor een uitvergroting

           

           

           

Klik op de foto's voor een uitvergroting

 

 

31 januari 2021

Er is rust in het nestje. De pups slapen, rollen zich een keer om en slapen verder. Ze worden alleen wakker om te drinken bij Jackie en slapen dan weer verder. Eigenlijk is het nog maar een saaie boel bij de pups en Jackie vindt dat waarschijnlijk ook. Naast de uren die ze in de werpkist ligt te slapen, neemt ze wat meer eigen tijd en kan dan op haar gemak een pensstaafje of ander lekkers eten. De gewichtstoename van de pups is goed en daar heb ik geen invloed op. Naar eigen inzicht verzorgt Jackie de pups, ze regelt het helemaal zelf.  

           

           

 

 

8 februari 2021

Wanneer de pups op de weegschaal gaan of de pupruimte wordt schoon gemaakt, dan blijven de pups in het nest. Jackie is daar altijd bij aanwezig, wat niet altijd even snel werkt. Jackie kan het opeens heel erg nodig vinden dat de pups een voeding krijgen. Natuurlijk Jackie, dat is goed, ik las wel een pauze in. Sinds gisteren is de warmtelamp uit, de pups kruipen nu heerlijk bij elkaar en hebben het niet koud. Ze beginnen pas aan een grotere ruimte in de pupren te wennen en zijn nog te jong voor sneeuwpret. De pups leren steeds beter lopen en proberen zelfs al zittend op hun kontje bij Jackie te drinken. Dat lukt niet helemaal goed, ze 'kiepen' nog om.

           

           

           

 

 

De portretfoto's

 

Arak, grauwe reu

 

Aron, grauwe reu

 

Alton, grauwe reu

 

Anka, grauwe teef

Andor, grauwe reu

 

Abram, grauwe reu

Akim, grauwe reu

 

 

15 februari 2021

Vandaag zijn de pups 4 weken en het begin van echte hondjes worden is er. De oogjes zijn al vanaf een dag of 10 open. De pups reageren nu op geluid en hun tandjes zijn aan het doorkomen. Ze lopen al aardig stevig op 4 pootjes zonder nog om te vallen. De pupren is nu op z'n grootst, zodat Jackie de ruimte heeft om de pups te voeden. 7 pups tegelijk die met elkaar worstelen voor een tepel, wordt soms wat te heftig en Jackie is de voedingen aan het afbouwen. De pups hebben de leeftijd om over te gaan naar vast voedsel en van de kvv mogen proeven. Er is geen twijfel mogelijk, ze vinden het heerlijk en krijgen dat nu 3 keer daags naast de melk van hun mama.

           

              

              

 

21 februari 2021

We wonen in een bijzonder land. Vorig weekend was er nog vorst met sneeuw en nu lijkt het wel lente. De pups en Jackie zijn daar blij mee, want het is prachtig weer om op het pupveldje te gaan. In het begin moesten de pups wennen aan het geluid van het verkeer, maar nu dartelen ze heerlijk rond. Nou ja, ze dartelen nog niet de hele dag door. Voor een kwartiertje zijn ze in beweging om dan een uur of 2 te slapen. De wormenkuur deze week was nodig, maar ik ben er niet vrolijk van geworden. De pups werden daarna ziek en sommigen zijn daardoor wat afgevallen. Nu gaat het weer goed met alle pups en genieten we van het buitenleven.

           

           

           

 

Filmpje

 

 

28 februari 2021

In de afgelopen week zijn de pups helemaal gewend op het pupveld en rennen ze rond. Tegen de avond gaan ze onder protest naar binnen. Nu al vinden ze het buiten veel leuker en ik kan ze alleen maar gelijk geven. Er is buiten veel meer ruimte om te bewegen en plek voor speelgoed. De pups zijn iedere dag verwend met bezoek en het ontknopen van veters gaat al aardig. Het is genieten om de pups bezig te zien.

           

           

           

           

 

 

7 maart 2021

De dierenarts is geweest, die heeft de pups nagekeken. Ze hebben een chip gekregen en er is wat bloed afgenomen voor het titeronderzoek. De ontwikkeling van de pups lijkt nu razendsnel te gaan. Met de dag zie je dat ze meer kunnen en ook meer willen. Zodra de pups denken te horen, ruiken of zien dat je in de buurt bent, dan roepen ze; KOM JE!! Het zijn allemaal heerlijke knuffelpups. Ze zijn het liefst de hele tijd bij je en ze genieten ervan om tegen je aan te liggen. Op het pupveld is regelmatig ander speelgoed en daar vermaken de pups zich mee. 

           

           

           

           

 

 

De portretfoto's

 

Arak-Amigo, grauwe reu

 

Aron-Teun, grauwe reu

 

Alton-Yvar, grauwe reu

 

Anka-Channa, grauwe teef

 

Andor-Arco, grauwe reu

 

Abram-Jax, grauwe reu

 

Akim-Archie, grauwe reu

 

 

Filmpje!

 

 
 

Welkom bij v. Marjan's meute | Nieuws | Info over mezelf | Honden | B-Nest 2021 | Pups